Wysłany: Sob Maj 14, 2011 22:15 [MG ZR] szybko migające kierunkowskazy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
witam, w MG ZR 2.0 diesel 2004r. migaja mi szybko kierunki, podkreślam że żarówki są dobre imają odpowiednia ilośc wat, awaryjne działają dobrze a obydwa kierunki szybko migąją, szukałem przerywacza ale nie moge go znaleść, w szkszynce bezpieczników go nie ma tak jak to w roverach jest, tak wogóle to inną skrzynke bezpieczników mam niż w r25 i r200 bo tam są takie same a u mnie jest wogóle inna.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 14, 2011 22:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Maj 15, 2011 13:12 Re: [MG ZR] szybko migające kierunkowskazy
JacK napisał/a:
witam, w MG ZR 2.0 diesel 2004r. migaja mi szybko kierunki, podkreślam że żarówki są dobre imają odpowiednia ilośc wat, awaryjne działają dobrze a obydwa kierunki szybko migąją, szukałem przerywacza ale nie moge go znaleść, w szkszynce bezpieczników go nie ma tak jak to w roverach jest, tak wogóle to inną skrzynke bezpieczników mam niż w r25 i r200 bo tam są takie same a u mnie jest wogóle inna.
popraw najpierw byki bo ciężko się to czyta
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
wszystkie 6, hehe ortografie racja nie kupiłem już takiego i sprawdzałem żarówki i są ok, awaryjne działają dobrze a migacze szybko migają, lecz pierwsze dwa mrugnięcia są wolne a później szybkie
Może przyrdzewiałe styki przy żarówce ? Upewnił bym się czy boczne kierunki napewno mają żarówki o jednakowej mocy bo żarówki t10 łatwo pomylić a są 3 , 5 i 10 watowe
sprawdzałem już i waty się zgadzają, sprawdze jeszcze blaszki i styki na nich, żadnych ledów nie mam, wszystkie 12v, dziwne że lewy i prawy tak samo szybki migają, może ktoś wie gdzie może być przerywacz, chyba że to jakoś przez kompa jest sterowane
Przerywacz jest wbudowany w przekaźnik bodajże przy bezpiecznikach w kabinie.
Kiedyś to rozbierałem z ciekawości, prosty układ i kondensator którym się czas określa, jeśli on poszedł to może takie rzeczy robić.
ADI-mistrzu - właśnie w tym jest problem bo w mojej skrzynce bezpieczników są wszystkie takie same przekaźniki i gdy ten cykający podczas włączonego kierunku zmienie na inny to dalej to samo, jutro zrobie zdjęcie skrzynki i wytłumacze obrazowo
jak napisałem wcześniej nie ma u mnie takiego przerywacza jak w r200 lub r25 tego dużego Lucasa u mnie są jednakowe przekaźniki (jak na zdjęciu), wyglądaja na zwykłe stykowe przekaźniki zwierne, wszystkie w skrzynce sa takie same a zamiana nic nie daje
[ Dodano: Sro Maj 18, 2011 22:08 ]
przy włączonych kierunkach wyciągałem przycisk awaryjnych a kierunki dalej działają tak samo nie ma żadnej różnicy
[ Dodano: Pon Maj 23, 2011 21:10 ]
nie mam pojęcia gdzie szukać żarówki wszytskie dobre, waty też takie jak maja być nawet już dodatkowa żarówke podłączałem i nic, blaszki czyściłem, dodatkową mase podłączałem, trzeba do elekteryka podjechać i niech z tym powalczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum