A konkretnie nylon. DuPont zrobił to ze spawanego wibracyjnie Zytelu z 30% wzmocnieniem włóknem szklanym specjalnie dla tego silnika.
http://www2.dupont.com/Au...es/case146.html
widze ze kolega Sobrus ma lpg w swoim roverku.
Jaki kolega ma kolektor ssacy?
Bo mnie wlasnie chodzi o montaz lpg a nie chcial bym zakładać sekwencji tylko zwykła instalacje, a do zwyklem instalacji lpg wymagany jest metalowy kolektor ssacy a moze raczej zalecany ze wzgledu na "wybuchy" ktore mogą kolektor plastikowy rozsadzic.
Mam co prawda R45 1.8 który oryginalnie też ma plastikowy kolektor ale mój ma metalowy - nie wiem skąd się tam wziął, taki kupiłem. Akurat mnie się to chyba nie przydało, bo założyłem instalację gazową sekwencyjną i chyba materiał z jakiego jest wykonany kolektor jakichś większych zmian w jej działanie nie wnosi. Ale jakoś to ładniej wygląda, tak solidniej
_________________ GRY DO KONSOL - ZAPRASZAM
www.phurand.pl
Mam oczywiście plastikowy kolektor i sekwencję.
Plastikowy kolektor może być używany tylko z sekwencją, bo inaczej może go rozerwać.
Metalowy kolektor był o ile pamiętam w najsłabszej wersji silnika 1.4 8V albo w polonezie.
był o ile pamiętam w najsłabszej wersji silnika 1.4 8V albo w polonezie
No i dodatkowo w silnikach 1,8 z VVC
W moim aucie jest silnik 1.8 ale bez VVC - ktoś musiał kiedyś coś kombinować - są jakieś powody, żeby wymieniać kolektor, może się tam coś popsuć?
AdrianWWL napisał/a:
[ Dodano: Wto Maj 17, 2011 17:32 ]
mike82 napisał/a:
nie chcial bym zakładać sekwencji tylko zwykła instalacje
Nie rób tego. Tylko sekwencja.
Co do instalacji to też uważam, że sekwencyjna będzie najlepszym wyborem - w okolicach 2000zł można zamontować zestaw STAG300+ z wtryskiwaczami MJ (reduktory są w podobnych cenach więc też można jakiś przyzwoity wybrać bez podbijania ceny całego zestawu - trzeba się tylko o niego upomnieć przed montażem)
_________________ GRY DO KONSOL - ZAPRASZAM
www.phurand.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum