Wysłany: Pią Maj 20, 2011 12:04 [R214i] Gotuje wodę i wyrzuca przez zbiornik
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam
Piszę w imieniu koleżanki. Jej samochód jest po remoncie po HGF. Mechanik wymienił uszczelkę, szpilki, chłodnice i węże(olej w chłodnicy i wężach) po tym remoncie auto gotuje wode i wyrzuca przez zbiornik. co może być przyczyną takiego obrotu sprawy? Co mogło zostać przeoczone przez mechnika i gdzie jest zatkane? Ja stawiam na termostat. Porszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Maj 20, 2011 14:59, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 12:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 14:38
ja miałem to samo w moim MG kupiłem korek zbiorniczka płynu za 15 zł i się uspokoiło
po prostu resztki oleju przez jakiś czas mogą jeszcze byc w obiegu płynu i zatykają odpowietrzenie korka
niech zmieni korek i powinno pomóc
Mam podobnie, zagotowal sie ostatnio, od razu zostal odpowietrzony bo skoczyla temperatura, teraz widze ze po dolaniu wody temperatura jest ok, ale wode wywala tym malym wezykiem od zbiorniczka układu chłodzenia. Posiadam korek szary z napisem pod spodem 100, czy to bedzie wina korka czy pompa wody ? termostat wymieniany byl rok temu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum