Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 22:37 [r45 idt] pompa czy sterownik, gdzie naprawić w warszawie?
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Podejrzewam że padła mi pompa paliwa, obiawy były takie że ruszyłem z miejsca i po kilkudziesięciu metrach, jeszcze na 2 biegu, zaczął słabnąć i szarpać i w końcu zgasł.
Potem nie chciał zapalić, po dość długim kręceniu rozrusznikiem zapalił ale zgasł po jakichś 30 sekundach, i tak w sumie 4 razy
Przy okazji troche dymił na biało.
Czy dobrze się spodziewam że to pompa?
A może to sterownik pompy? Czy jakby padł pompa to by jeszcze odpalił, i odwrotnie gdyby padł sterownik to czy by odpalił?
Gdzie w warszawie a dokładnie wola lub bemowo znaleźć dobrego i w miarę taniego mechanika który mógłby się tym zająć?
Pytam bo samochód stoi obecnie w Warszawie, a może ze względów cen odpuścić sobie naprawę w Warszawie?
Pomóżcie proszę
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 07:54
adamsky napisał/a:
paliwa czy wtryskowa?
wtryskowa
Problem już rozwiązany.
Padł czujnik obrotów pompy wtryskowej, w sumie pierwszy raz spotkałem się z taką awarią.
Za naprawę zapłaciłem 700 złotych, trochę sporo ale naprawa była robiona na parkingu czyli gość musiał kilka razy przyjeżdżać, dodatkowo robił to w weekend, no i było to w Warszawie więc ceny są tam trochę wyższe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum