Wysłany: Czw Maj 26, 2011 22:11 [R600] wymiana mieszka gałki zmiany biegów
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam
Chciałbym wymienić w Roverze 600 mieszek gałki zmiany biegów.
Tunele środkowe rozkręcałem nie raz w różnych samochodach,ale z R600 do tej pory nie miałem doświadczenia, sporo tam moim zdaniem lichej jakości plastiku i nie chcę nic połamać.
Proszę o pomoc, czy trzeba rozbierać cały tunel? i co po kolei porozkręcać...
Dzięki wielkie za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 22:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
generalnie możesz spróbować wysunąć go do przodu (cały drewniany plastik wraz z zapalniczką, ten co trzyma mieszek) po lekkich przesunięciu do przodu będziesz mógł po wyjąć, wtedy od spodu odkręcisz 4 śrubki i mieszek będzie można wyjąć
jeśli nie to demontażobudowy konsoli środkowej, 2 śrubki zaraz na początku (fotele na max do tyłu i je odkręcisz, potem z prawej jedna na dole 2ga po otworzeniu schowka, i 2 z lewej, jedna na dole 2ga u góry (za obudową schowana), potem delikatnie podwarzając wyskakuje cała obudowa konsoli (co za tym idzie luźnie wyjdzie też element trzymający mieszek)
powodzenia
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
Ostatnio zmieniony przez kruszan Pią Maj 27, 2011 06:29, w całości zmieniany 1 raz
no właśnie śrubki poodkręcałem od konsoli: dwie przy fotelach, dwie przy schowku, jedna przy kierownicy i jedna pod popielniczką i wraz sztywno siedziało.
Spróbuję jeszcze pierwszego sposobu.
u mnie 1 wszy sposób działa - jest dużo szybszy, ale 2gi pewniejszy - konsola jest jak bastek, napisał na zatrzaskach, bo wiadomo same śruby by jej nie utrzymały w odpowiedniej pozycji, musisz delikatnie ją wyszarpać, podważać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum