Wysłany: Wto Maj 31, 2011 15:31 Neony pod auto PYTANIA
Witam
Chciałbym zamontować neony pod autem w kolorze biały zimny , głównie chodzi o to aby neony po otwarciu drzwi się zapalały i automatycznie przygasały , jak to wykonać ? jest to bodajże system FOLOW ME HOME
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez adylth Wto Maj 31, 2011 15:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 15:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 15:46 Re: Neony pod auto PYTANIA
adylth napisał/a:
Witam
jest to bodajże system FOLOW ME HOME
Jak niby neon pod autem ma oświetlać drogę do domu? Mam taka opcje w aucie i u mnie po prostu światła przednie świecą przez jakiś czas po zamknięciu auta po czym gasną...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Jak niby neon pod autem ma oświetlać drogę do domu? Mam taka opcje w aucie i u mnie po prostu światła przednie świecą przez jakiś czas po zamknięciu auta po czym gasną...
to ja się podepnę pod temat.
na alledrogo jest mnóstwo listw ledowych, nawet gotowe zestawy pod neony.
ale czy nie prościej kupić z metra kawałki takich listw i sobie dopasować długości, potem je połączyć kabelkami (nie będzie z tym jakiegoś problemu? jak z lutowaniem końcówek?)
czy zasilanie puścić prosto od zapalniczki, czy może lepiej po drodze do włącznika wstawić jakiś rezystorek dla spokoju?
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 07:48
practicator napisał/a:
czy zasilanie puścić prosto od zapalniczki, czy może lepiej po drodze do włącznika wstawić jakiś rezystorek dla spokoju?
Kolego, jak chcesz, żeby się same zaświecały i przygasały to musisz pod lampkę kabiny się podpiąć, a nie pod zapalniczkę... Nie musisz używać dodatkowych rezystancji. Te paski LED są po 3 diody, tzn. najmniejszy pasek żeby dobrze świecił musi mieć minimum 3 diody Led. Normalnie się je lutuje, co 3 diody masz pola lutownicze
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Tutaj nie chodzi o typowe neony, tylko o swiatło które bedzie oswietlało zewnętrze samochodu po zamknieciu go, wiec podpinanie pod aku odpada, lampka albo pod siłownik centralnego moze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum