Wysłany: Sro Cze 01, 2011 19:26 [R420d] Nabita Clima a nie działa. czemu?
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam dzis postanowiłem wkoncu nabić w swoim Roverku Klimatyzacje wszystko sie udało klima nabiła sie do konca, lecz gdy wsiadłem do auta właczyłem silnik, powietrze dałem na zimne a naweiew na 3 wcisnołem przycisk AC i zapaliła sie tylko niebieska lampka i nic wiecej klima fizycznie sie nie załączyła, jaka przyczyna mogła wystąpić w tym przypadku??
_________________ Mój pierwszy ROVEREK
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 19:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Cze 01, 2011 21:12
Może być kilka usterek - od problemów z przekażnikiem, przez uszkodzony wyłącznik termiczny lub ciśnieniowy, aż po uszkodzone sprzęgło na sprężarce. Najprościej sprawdzić podłączając przewód zasilający sprężarkę prosto do aku. Wtedy wiesz czy sprężarka i układ klimatyzacji działa i można szukać dalej.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez darek_wp Nie Lip 10, 2011 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum