Wysłany: Pią Maj 20, 2011 23:42 [r45] Przyśpieszenie - bezradny
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
Panowie nie mam juz pojecia, czytalem wszystko i nic juz nie wiem,
Wymienilem przeplywke na calkiem nowa, podpialem i nic to nie dalo, filtr wymieniony wszystko w aucie zrobione, wszystko powymieniane i nadal nic, gdy odpian przeplywke to auto to jakis demon, przy podlaczonej taka lipa ze nie moge juz tym autem jezdzic prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 23:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przy podlaczonej taka lipa ze nie moge juz tym autem jezdzic
mógłbyś zmierzyć czasu przyśpieszenia ?
karooo napisał/a:
wszystko powymieniane
co takiego wymieniałeś?
karooo napisał/a:
Wymienilem przeplywke na calkiem nowa
oryginalna czy zamiennik ?
może wtyczka nie łączy na przepływce, sprawdź węże od IC i cały dolot powietrza, może jest nieszczelny.
dzieje się coś jeszcze oprócz "słabego" przyśpieszenia?
Skoro wiąże się to z podłączeniem przepływki to ja bym tam szukał problemu... Skoro na odpiętej jest ok, a wymieniłeś na nową to znaczy, że może gdzieś coś spięcie robić, popatrz dokładnie na kabelki do przepływki
EGR patrzyłeś? Bo przepływka też jego pracą steruje...
[ Dodano: Nie Maj 29, 2011 20:02 ]
Panowie nikt nie ma pomyslu? jestem bezradny nie wiem co zrobic, jest moze jeszcze jakis czujnik ktory moze tak zamulac auto?
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 08:39
karooo napisał/a:
gdy odpian przeplywke to auto to jakis demon
Ale sam sobie rozwiązałeś problem szukaj awarii związanej z przepływką,ewentualnie zaślepić EGR którym steruje przepływomierz i też możesz mieć objawy "muła"
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 07:43
Cytat:
tak jak mowi koju, dlatego go nie sprawdzalem
Jeśli odpinasz przepływomierz i auto normalnie wkręca się na obroty to znaczy że jest coś nie halo właśnie z przepływką lub połączeniem przepływka-ECU.
To w końcu sprawdzałeś ten przepływomierz ?
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum