Wysłany: Nie Cze 05, 2011 18:44 [r200 SDi] Problem z wentylatorem nawiewu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Ostatnio kiedy włączam wentylator na 4 bieg zaczyna coś w nim charczeć tak jak by łopatki o coś haczyły (dzieje się to tylko na 4 biegu i też nie zawsze, czasem wszystko jest ok). Chciałem dobrać się do środka i sprawdzić co tam się dzieje ale kurcze za nic tego wentylatora wyjąć nie mogę....zamiast ładnie wyjechać to skubaniec opiera się o podłogę. Wynalazłem na forum, że już kilka osób się z tym męczyło ale rozwiązania problemu nie podali. Może komuś udało się znaleźć sposób na wyjęcie tego wiatraczka?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 05, 2011 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
plemaster, Jest na forum na pewno jak go wyjąć, nie chce mi się teraz tego szukać ale jest. A tak wentylatora nie wyciągniesz, musisz wyjąć wszystko cały ten mechanizm co jest razem z wiatrakiem i te plastiki przed nim. Jest trochę grzebania.
Kolega Wachu90 mówił mi że jak go wyjął i wymył to wyleciało z niego strasznie dużo syfu i może to tam u ciebie gdzieś trze... jakiś brud....???
Wyjąć mi się tego nie udało....wole żyć bez 4 biegu niż rozbierać cały przód Ale ustaliłem że nie ociera o żaden paproch tylko po prostu o obudowę....ale nie wiem dlaczego tylko na 4 biegu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum