Wysłany: Wto Cze 07, 2011 17:34 [r400] gaśnie przy dojeździe do świateł
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witaam. Dzisiaj juz zaczeła mnie denerwowac pewna rzecz amianowicie gdy jade sobie normalnie na gazie(nie zwróciłem uwagi na benzynie), że roverek po dotaczaniu się już do świateł i wciśnięcu sprzęgła w celu wrzucenia luzu gaśnie. Nie wiem z jakiego to powodu normalnie po odpaleniu obroty ma równe. Proszę o odpowiedz na moje pytanie.
_________________ Nie ma to jak rover 420si
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 17:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do sprawdzenia silniczek krokowy wyczyścić jak nic nie da to do wymiany....sprawdź również palec kopułkę plus kable wn...cewkę też żeby ją wykluczyć...
_________________ Porażka jest gorsza niż śmierć, bo z porażką trzeba żyć...
c'mon ARSENAL
potwierdzam, ewidentnie LPG szwankuje. Tez tak mam czasami, czesciej na obciazeniu klima. Po prostu temperatura, obciazenie, kompensacje po temperaturze, cisnieniu reduktora bo i to tez moze skakac, sa do zrobienia. W zaleznosci od fachmajstra regulujacego i centralki sterujacej mozna to fajnie wyregulowac albo miec w d i co swiatla odpalac auto
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
to troche dziwne bo jakieś 2 miesiące temu byłem u gazownika i był wymieniony filtr gazu i instalacja gazowa została wyregulowana.Klimy nie używam bo jest zepsuta i niekompletna więc obciązenie silnika nie wchodzi w rachube chyba, że z innych powodów tak to na gazie chodzi dobrze oprócz tego gaśnięcia nic innego nie zauważyłem.
Kasowałeś ustawienia krokowca i przepustnicy? W Roverze 400 po ustawieniu kluczyka w pozycji zapłonu (II) naciska się gaz co najmniej 5 razy do deski i dopiero odpala silnik – wtedy kasowane są zapisy, przepustnica dostraja się od zera. Po skasowaniu nie ruszamy tylko czekamy do całkowitego rozgrzania silnika (wskazówka w połowie skali), a następnie robimy rundkę testową. Często problemy i anomalie na niskich obrotach znikają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum