Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 297 Skąd: kolbuszowa
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 18:52 [zr160] nie wchodzi na obroty
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
witam moj MG ZR160 po remonice silnika nie chce wchodzic na obroty jak by mie miał paliwa czujnik temperatury wody wymieniłem i filtr paliwa dalej to samo czyba ze za duzo głowica zplanowana pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 18:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam coś takiego przy bardzo niskim poziomie paliwa w baku ale mam nieoryginalną pompę więc jeżdżę zawsze z minimum1/3 baku ale żeby wyeliminować ten kierunek awarii to byś musiał założyć manometr na przewód z paliwem odpalić furę i ręcznie otworzyć przepustnicę
jak ciśnienie bardzo spada to bingo jak nie to trza szukać dalej
no chej sam jestem ciekawy czy coś wymyśliłeś z tą usterką ,chodzi mi po głowie jeszcze tps nie wiem jak by się zachowywał silnik gdyby potencjometr był odpięty lub nie miał styku czy wtedy po otwarciu przepustnicy też nie byłoby buuu
mialem cos takiego kiedys i tez nie wiem co to bylo I zawsze bylo przy niskim poziomie paliwa. Odpalal sie albo gasl albo wchodzil na 1k obrotow pozniej po nacisnieciu gazu do 1.5 k i koniec. Po nalazniu paliwa to samo. A po okolo 15 minutach prob tzn ciaglego probowania wkrecania go wyzej zalapal i jezdzil juz normalnie.
U mnie to moglo byc zwiazane z niskim poziomem paliwa ale nie wiem.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 297 Skąd: kolbuszowa
Wysłany: Czw Cze 09, 2011 21:21
odłamał sie kawałek i trzymała go sonda ta druga i zatykało rure tylo teraz bez kata swieci sie silnik i na gazie czasami zamuli ale ogolnie nie jest zle
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum