Wysłany: Sob Cze 11, 2011 14:09 [416] po zrobieniu hgf nie odpala :(
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
witam zrobiłem z tą uszczelką pod głowicą powymieniałem wszystko i uruchomiłem silnik i normalnie fajnie cichutko pracował aż tu nagle zgasł i nie chce odpalić w czym może być problem? proszę pomóżcie...
edit: teraz odpalił ale słychać że gdzieś klepie zawór?? czyli rozrząd źle ustawiony?
dodam jeszcze że zastosowałem nowy typ uszczelki i po odpaleniu dalej wycieka płyn chłodniczy z pod głowicy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 11, 2011 14:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przypuszczam,że to raczej popychacz. Musi się wypełnić olejem by skasować luz zaworowy. No chyba że faktycznie rozrząd przeskoczył. Lepiej sprawdż ustawienie.
a da się zobaczyć jakoś ten trzeci punkt do ustawiania rozrządu z góry lub z boku albo dołu z którym trzeba ustawić koło pasowe tak żeby nie trzeba było odkręcać łapy i mocowań silnika czy trzeba rozkręcić wszystko żeby zobaczyć ten odlew na silniku z którym ma się zgrywać koło pasowe?
Wykręć świece, włóż jakiś długi śrubokręt lub pręt i ustaw pierwszy tłok w górnym martwym punkcie, trochę prób lewo prawo i ustawisz. To położenie odpowiada pokryciu się znaków na kole i silniku.
Jeśli znaki na kołach pasowych wałków będą się zgadzać to wszystko jest w porządku
Wykręć świece, włóż jakiś długi śrubokręt lub pręt i ustaw pierwszy tłok w górnym martwym punkcie, trochę prób lewo prawo i ustawisz. To położenie odpowiada pokryciu się znaków na kole i silniku.
Jeśli znaki na kołach pasowych wałków będą się zgadzać to wszystko jest w porządku
srodkowe polozenie tlokow w cylindrach [wszystkie na jednym poziomie] odpowiadaja za zgodnosc znakow na kolach!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum