Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam wszystkich. Mam następujący problem wymieniłem w swoim Roverku komputer.
Jednak po wymianie auto odpala i od razu gaśnie. Podobno numery boczne MKC mają być takie same u mnie są inne:( Można coś z tym zrobić. Ewentualnie czy można i gdzie naprawić stary komputer który się zawiesza gdy byłem na diagnostyce wykryło mi błąd czujnika podciśnienia gdy zatankuje za 50 zł zrobię 70 km max Proszę o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 12:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Do tego potrzebny jest ogarniający temat elektryk samochodowy, bo jak zrobi to ktoś nieodpowiednio, to później mogą być różne niespodzianki. No i elektrycy za to trochę sobie liczą...
Jeśli nie masz blisko kogoś, kto ma T4, to ja bym raczej chyba wybrał opcję 2. Szukaj tu:
A podłączyłeś przewód podciśnienia?
Może czujnik w komputerze jest uszkodzony?
Numery nie muszą koniecznie się zgadzać, tzn. sprawny komputer powinien działać bez zarzutu, nawet jeśli ma inne numery. Tak mi się wydaje.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Cze 15, 2011 17:36
Moduł IMO jest umieszczony za konsolą środkową. IMO można dezaktywować za pomoca testbooka bądź usunąć fizycznie. Na forum jednak z wiadomych względów informacji jak to zrobić nie udzielamy. Znajdź kumatego elektronika samochodowego to zrobi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak zdemontować konsolę środkową? Potrzebuję wypiąć immobilajzer. Wie ktoś jak to zrobić? Wykręciłem boczne śrubki ale nie chce zejść
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum