Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
W moim Roverze 45 ciągle świeci się kontrolka SNOW MODE
Z tego co wyczytałem to powinna się świecić tylko przy ujemnych temperaturach.
Spotkaliście się z takim problemem?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 19:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 20:51
dawidmdj to ciekawe bynajmniej, gdyż tą opcję miały tylko 45-ki z 2.0 litrowym silnikiem benzynowym i automatyczną skrzynią biegów. Bez dostania się pod spód zegarów i wykręcenia tej płytki, na której sa kontrolki: check engine, kontrolka alarmu, snow mode- raczej się nie obejdzie- uważam, że ktos rzeźbił wcześniej tam.
dawidmdj, Jest tak jak pisze Jugol miały to tylko skrzynie automatyczne, może ktoś u ciebie dołożył jakiś czujnik na gołoledź i padł czujnik. Z demontujesz zegary i będziesz widział co nie tak jest.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
siemanko
ja po zalozeniu alu ramek i zamontowaniu zegarow mam to samo
swieci mi sie ta ikonka ze sniezka
ja mam tak ze po przekreceniu kluczyka zaswieca mi sie na chwile i czasami gasnie a czasami swieci caly czas
bede rozkrecal zegary raz jescze i wyciagal zaroweczke jezeli jest tam jakas bo nie pamietam jak to jest zrobione ale chyba to kazdej ikonki jest zaroweczka
moze ktos wie czy napewno
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 17:25
ruskie, ale jak się domyślam, przed założeniem aluramek miałeś wsio ok Pewnie odwrotnie założyłeś płytkę, bo chyba jest taka mozliwość- już nie pamiętam, ale na bank w miejscu snow mode u mnie nie ma żadnej diody, żarówki , sa tylko dwie dziurki w płytce, w razie opcji po prostu tylko wlutowywali i z bani.
Ostatnio zmieniony przez Jugol Czw Cze 16, 2011 22:41, w całości zmieniany 1 raz
no wczesniej mialem all ok ///
kurcze wiesz co mozliwe ze cos tam zle podlaczylem ... ale reszta ikonek obok mi normalnie swieci i gasnie po zapaleniu silnika ...
emm... a ta ikonka snow to raz sie swieci raz gasnie jak jej tam wygodnie
ale bede teraz na dniach sciagal zegary raz jeszce to dokaladnie popatrze
... a mam jeszcze jedno pytanie ... potrzebuje dostac sie to zarowek przy nawiewach ... a chodzi mi o to czy jak rozbiore to cale ustrojstwo to czy nic nie namieszam przy tych linkach ktore sa odpowiedzialne za smiane nawiewu cieplo zimno i kierunku nawiewu?
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 22:40
ruskie- wystarczy delikatnie tylko odchylić panel i masz je na wierzchu- wtedy nic nie namodzisz z linkami U mnie już od dawna wsio sie na czerowono świeci Powodzonka
podejrzewam coś tam było grzebane
ale jak by mógł ktoś tam wmontować tą kontrolkę na panelu?
będę musiał rozkręcić i sprawdzić to właśnie jak to wygląda
[ Dodano: Pią Cze 17, 2011 21:42 ]
mam zegary wlasnie od rovera 45 automat w benzynie i to dlatego wlasnie swiecila niby ta kontrolka od snow mode...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum