Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam,
mam pytanie: czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę kupić synchronizator do skrzyni i ile on kosztuje?? Bo przy wrzuceniu II i IV słychać zgrzyt i wszyscy mówią, że to to. Z góry dzięki za pomoc.
_________________ Kiedyś będę miał R75:)
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 16, 2011 20:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba nie ma czegoś takiego jak synchronizator skrzyni. Są osobne synchronizatory dla każdego biegu. Najprościej to chyba byłoby kupić drugą skrzynię i całą przerzucić (tylko mieć pewność, że jest sprawna) niż bawić się w rozbieranie itp.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
grisza23, a wymieniałeś olej w skrzyni, ja wymieniłem przy okazji zakładania nowego sprzęgła i teraz biegi o niebo lepiej wchodzą a tez mi jedynka ciężko wchodziła, teraz jest prawie idealnie. olej warto wymienić to raptem 30zeta, i pół godziny roboty
na weekend będę miał chwilę to wymienie olej i napiszę czy pomogło.
dzięki za porady
[ Dodano: Sob Lip 09, 2011 23:21 ]
wracając do tematu wymieniłem sprzęgło i przy okazji olej w skrzyni i teraz biegi chodzą o wiele lepiej żadnych zgrzytów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum