Mundekk, wywalenie katalizatora może trochę dać, ale szczególnie w sytuacji gdy jest stary i zapchany Poza tym zarobisz sporo
Po przeróbkach w trasie spalanie spadło sporo, a w mieście troche wzrosło. Ale jak na 2 da się po garach to wciska w fotel, ciekawe jak na kołach 15" by przyspieszał
Przebiegu mam 149 tyś auto rocznik 2000 więc niewiem czy jest zniszczony Przebieg chyba rzeczywisty bo mam jeszcze naklejke z 2008 roku jak byl zmieniany olej przy 120 tyś we włoszech a tam miał tylko jednego właściciela. Sprowadzony był w 2009 więc chyba koleś by go nie cofał rok przed sprzedaniem :D Czym zastąpić ten katalizator tak żeby nie był głośniejszy wydech bo nie lubie wiejskiego buczenia zwlaszcza, że to 4 cylindrowy diesel to i tak nie bedzie fajnie brzmial Ta różnice da sie odczuć czy jest to 1-2km które za wiele nie zdzialaja, oraz czy zaślepienie egr też coś mi da bo czytałem że on i tak sie zamyka jak sie mocniej wciśnie gaz i nie ma rożnicy w przyspieszeniu, za to dzięki niemu auto szybciej sie nagrzewa bo na jałowym spaliny wciąga z powrotem.
Mundekk, od wycięcia kata nie będzie Ci nic buczał, najwyżej fajnie gwiżdże z wydechu jak się z bliska posłucha
EGR i tak możesz zaślepić, bo on nic dobrego nie daje Zawala sadzą silnik, a sadza w połączniu z oparami oleju z odmy staje się mazią wyklejającą kolektor...
A ja za swój kat dostałem 500 zł na allegro
Wracając do spokojnej jazdy to mam wrażenie, że im spokojniej jeżdżę tym więcej pali.
Tzn jeżeli bardzo się staram uzyskać minimalne spalanie, to żłopie jak smok.
A jak się nie staram i po prostu jadę, to spala w normie.
Właśnie z moich obserwacji i z tego co ludzie pisza wynika, że spokojne przyspieszanie jest nieekonomiczne. Przyspieszaj szybko ale jak juz sie rozpedzisz utrzymuj rowna predkosc. Nie dość, że większa frajda z przyspieszenia to jeszcze mniej pali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum