Wysłany: Pią Cze 24, 2011 21:24 [45] montaz czujnika ruchu do alarmu, działanie??
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
przezyciłem sobie czujnik ruchu
wypiołem z jednego auta i wpiołem do swojego r45 ktory w tym mijscu miał zaslepke ale kable z kostka były podpiołem ale raczej mi nie działa;/
zamykalem sie siedzac w aucie
oraz otwierałem szybę i zamykałem auto i zadne ruchy wewnatrz nie uruchamiały alarmu;/
czekałem az imo sie uzbroi
jaka jest zasada działania?? kiedy sie on aktywuje itp
Trzeba jeszcze IMMO do tego co to obsługuje, już nie pamietam co było ale wiem ze tak wpiąć to nie jest zakończone. BO sam chciałem sobie załatwić ale coś jeszcze trzeba zrobić żeby śmigało, tylko nie pamietam co.
Dalem sobie siana z tym.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Pią Cze 24, 2011 22:16
Nie, miałem po prostu od początku i działa od zawsze. A działanie sprawdź w ten sposób. Zostaw uchylone okno, zamknij auto z pilota,poczekaj aż się uzbroi i wsadź łape do środka i pomachaj- jak jest wsio ok, to zawyje
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 22:27
Czujniki ruchu w 416 i 45 są takie same - można je spokojnie zamieniać. Jeśli podłączyłeś czujnik i nie działa trzeba jeszcze sprawdzić czy pomiędzy fioletowym i czarnym przewodem w złączce jest 12V. Jeśli nie to trzeba dostać się do modułu alarmu i sprawdzić czy drugi koniec kabelków jest podłączony do modułu alarmu.
Samo wyzwolenie alarmu z czujnika można wywołać zamykając samochód pilotem i po uzbrojeniu alarmu robiąc zwarcie masy (czarny) z sygnałowym (biały) przewodem w kostce czujnika. Wtedy będzie wiadomo po której stronie jest problem - instalacji, modułu czy czujnika.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jugol, borek88, Mi się coś popieprzyło bo ten obrazek z instrukcji znam ale dla mnie to wyglądało jak podsufitka
Wiem tez już co było w 200 z tymi czujnikami, odpuściłem swoje bo nie było wtyczki i trzeba było pol kable ciągnąc
Chyb tez to gdzieś poszukam. Ale dalej nie mam odpowiedzi lub jej nie rozumiem ile tych czujników jest po lewej i po prawej jeden na każdej stronie auta ? Czy tylko w jednym miejscu kolo kierowcy
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum