Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam.
Kilka dni temu wymieniłem osłonę przegubu wierząc, iż stukanie ustanie i to wystarczy. Jednak nie ustało więc muszę czym prędzej wymienić przegub. Chodzi o lewe, przednie koło.
Bardzo proszę o informacje o kosztach wymiany przegubu w waszych miastach. Chcę wiedzieć czy nie zostanę naciągnięty.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sob Cze 25, 2011 22:13
Za wymianę końcówki drążka i osłony przegubu zabuliłem kilka dni temu 150zł No nic...
Ja właśnie też nie wiem co to za firma, ale w sumie nie znam żadnej poza oryginałem (ponad 1000zł). Nie chcę się teraz kosztować, bo mam zaplanowany urlop i muszę zacisnąć nieco pasa Rok powinien chyba wytrzymać?
U mnie na osiedlu za wymiane kasuja 50zl. Jako ze mam warsztat pod domem to nie chce mi sie szukac innego, tam odstawiam auto, 200m pieszo do domu i za 1h z powrotem po auto
Ten przegup GSP jest jak najbardziej OK, ja mam u siebie juz po obu stronach.
Jedyne ale, ktore zaznaczal rowniez Tomi, to gowniana oslona.
Pekaja jak banki mydlane, dlatego spokojnie mozesz zamowic ten przegub i od razu do niego dokup taka elastyczna oslone, ktora mozna zakladac bez rozpinania przegubu (ok 40zl).
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 12:10
Dzięki. Osłonę mam nową od środy więc myślę, że jak będą wymieniać ten przegub to osłonę mogą założyć ponownie tą, którą zakładali w środę? Kosztowała ponad 80zł więc chyba najgorsza nie jest. Dzięki za info o wymianie, będę wiedział ile mogę zapłacić.
[ Dodano: Nie Cze 26, 2011 13:10 ]
I jeszcze jedno pytanie. Czy po wymianie przegubu należy ustawić zbieżność?
Osłonę mam nową od środy więc myślę, że jak będą wymieniać ten przegub to osłonę mogą założyć ponownie tą, którą zakładali w środę? Kosztowała ponad 80zł więc chyba najgorsza nie jest.
Można założyć. Nowy przegub jest już z osłoną i smarem. Można tę osłonę sobie zostawić na zapas.
[ Dodano: Nie Cze 26, 2011 13:13 ]
PopaY napisał/a:
Czy po wymianie przegubu należy ustawić zbieżność?
Nie trzeba.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 12:19
Thx.
Jutro w takim razie pojadę do warsztatu, jak mi krzykną duże pieniądze za wymianę, to pojeżdżę po innych. Zresztą pewnie i tak poczekam na przegub kilka ładnych dni znając Tomateam.
Ja czekalem ostatnio czekalem na nie okolo 2 miesiace
Plynely statkiem dosc dlugo W kazdym razie mysle ze stosunek ceny do jakosci jest dobry.
PopaY tylko nie zostawiaj sobie na zapas oslony od tego przegubu GSP, od razu ja wywal.
Ja wymienialem przegub w listopadzie, a w kwietniu przy zmianie kol zauwazylem dziure w oslonie, wiec wytrzymala mega krotko.
A potem roboty przy wymianie tej oslony jest prawie tyle co przy wymianie calego przegubu, wiec podejrzewam ze cena w warsztacie duzo, o ile w ogole, by sie nie roznila.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum