Wysłany: Nie Lip 03, 2011 16:26 [R400] Silniczek krokowy zbyt wolno reaguje?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
Jak szybko powinien poruszać się ten trzpień w silniczku krokowym? Wykręciłem sam silniczek pozostawiając go podłączonego do kostki, odpaliłem silnik i regulowałem obroty przepustnicą. Zauważyłem, że silniczek bardzo wolno pracuje, a problem z autkiem mam takowy, że gaśnie mi czasami silnik podczas wciskania sprzęgła -> silniczek nie zdąża się cofnąć.
Pozdrawiam,
w.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 16:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja pamiętam jak swój silniczek krokowy rozebrałem i chciałem sprawdzić czy działa i po przekręceniu kluczyka na pozycję II, trzpień momentalnie wyskoczył.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja chyba tez mam problem z krokowcem, ponieważ sporadycznie przy wciśnięciu sprzęgła obroty spadają prawie do zera i zaraz potem wracają na normalne położenie, tak jakby silnik krokowy nie nadążał
Ja chyba tez mam problem z krokowcem, ponieważ sporadycznie przy wciśnięciu sprzęgła obroty spadają prawie do zera i zaraz potem wracają na normalne położenie, tak jakby silnik krokowy nie nadążał
Ja miałem tak podobnie jak zmieniłem przepustnice metalowa tą od Poldka. Myślałem, że to też wina krokowca, pojechałem nawet na szrot no i na trasie "przedmuchałem" roverka. Później okazało się, że krokowca na szrocie nie mieli i po zajechaniu do domu patrzę na obroty a tu wszystko w porządku.
Możliwe że przepustnica jest źle wyregulowana, za bardzo się zamyka, a krokowiec nie daje rady? Gmerałem kiedyś z przepustnicą, ale wartości ustawiłem takie jak powinny, jednak niewykluczone, że się coś "poluzowało"
Mój krokowiec najpierw się ciut schowa odłączam aku załączam i dopiero za drugim razem się wysunie
Inny objaw to taki że jak odpalam szybko ruszam to wysokie obroty podkakuja i 1500 obrotów. :"/
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum