Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, jak w temacie, miałem małą stłuczkę i pękły mocowania od reflektora, chciałbym go wyjąć żeby to naprawić, jednak mam z tym niemały problem, mocowania blokują wyjęcie lampy więc chciałem odkręcić zaznaczoną na rysunku blachę żeby swobodnie wyjąć reflektor. Odkreciłem co widać i ani drgnie, gdzie to się trzyma ?
Musisz zdjąć zderzak i pod zderzakiem masz śruby, do których można podejść z lewego boku (tzn z tej strony można nasadzić klucz nasadowy )
Zderzak poza wkrętami od spodu ma jeszcze dwie duże nakrętki, jedna pod akumulatorem, druga obok mocowania dwóch wężyków (nie pamiętam już od czego te wężyki). Przyjrzyj się to wszystko znajdziesz.
No to jeżeli masz zdjęty zderzak, to musisz widzieć śruby pod lampą, do tego przecież nie trzeba rysunku. W sumie lampa trzyma się na czterech śrubach.
Żeby wyciągnąć reflektory trzeba zdemontować pas przedni wzmocnienia.
ehm chyba nie?
od góry pod otworzeniu maski są 2 śrubki, i po odkręceniu zderzaka - widać pod lampą następne 2 i to wsio chyba że masz na myśli zderzak/pas wzmocnienia
od góry pod otworzeniu maski są 2 śrubki, i po odkręceniu zderzaka - widać pod lampą następne 2 i to wsio chyba że masz na myśli zderzak/pas wzmocnienia
oczywiście, że tak odkręcić się da ale nie da wyciągnąć, bo przednie wzmocnienie (do którego jest przykręcony między innymi zderzak) uniemożliwia wyjęcie lampy. No chyba, że zna ktoś jakiś inny sprytny sposób.
Jeżeli ktoś zdejmuje sam zderzak to w sumie tak... ale ja podałem sposób z rave - tam jest pokazane, że zderzak zdejmuje się razem ze wzmocnieniem - nawet pisałem o dwóch nakrętkach mocujących to wzmocnienie, w okolicy akumulatora i po drugiej stronie samochodu w okolicy mocowania wężyków
Poza tym tak inaczej nie ma zbyt dobrego dostępu do zdjęcia samego zderzaka, chyba że uchwyty są już połamane
czyli faktycznie, źle to ogarnąłem ja zdjąłem to i to, ale zderzak ze wzmocnieniem razem był połączony więc nawet nie pomyślałem, że można go samego ?:)
Po zdjęciu wzmocnienia przedniego, bez problemu można wyjąć reflektor Pas trzyma się na 2 śrubach z przodu i 2 nakrętkach, które należy odkręcić pod maską, wcześniej ich nie zauważyłem i był problem. Żeby odkręcić lewą nakrętkę należy wyjąć akumulator żeby ułatwić dojście. To tak jakby ktoś znów miał problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum