Wysłany: Pon Lip 11, 2011 13:52 [R620] Problem z szybą oraz demontaż obudowy tylnych drzwi.
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam!
Pojawił się pewien problem. Spadła mi ostatnio szyba od strony kierowcy. Mechanik założył ją, jednak zauważyłem, że teraz szyba do pewnego momentu idzie równo, a przy końcu przeskakuje w strone lusterka, tak jakby prowadnica z prawej strony nagle lekko opadała. Co może być tego przyczyną? Czy wystarczy nasmarować prowadnice? Rozebrałem drzwi i na gołe oko nie widzę tam usterki,
Jeszcze jedno pytanie: jak zdjąć pokrętło szyby manualnej? Próbuje na różne sposoby i brakuje już mi pomysłów.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prowadnice mają regulacje, pewnie coś jest nie tak jak wypadła. Żeby zdjąć pokrętło szyby zazwyczaj trzeba wyjąć najpierw zabezpieczenie od strony tapicerki.
Spadła mi ostatnio szyba od strony kierowcy. Mechanik założył ją, jednak zauważyłem, że teraz szyba do pewnego momentu idzie równo, a przy końcu przeskakuje w strone lusterka, tak jakby prowadnica z prawej strony nagle lekko opadała. Co może być tego przyczyną? Czy wystarczy nasmarować prowadnice? Rozebrałem drzwi i na gołe oko nie widzę tam usterki,
Rozsypała sie jedna z rolek w mechanizmie podnoszenia szyby.
Poszukaj na forum, było multum razy.
maciekklb napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie: jak zdjąć pokrętło szyby manualnej? Próbuje na różne sposoby i brakuje już mi pomysłów.
W pierwszej kolejnosci musisz zdjąć korbkę.
Zabezpieczona jest zawleczką do której dostęp jest tragiczny. Znajduje sie ona za korbką.
Później wszystkie wkręty (te łatwo zlokalizować) i ciągniesz boczek do góry.
Powinien zejść.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum