Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam serdeczni.
Przyszedł taki czas że i w moim autku trzeba coś wymienić. Pech chciał że jest to akurat skrzynia biegów. Posiadam honde 2 l. silnikiem diesla o mocy 105 km. Mam pytanie odnośniie skrzyni, mianowicie nie wiem jaka konkretnie będzie pasować. Czy jest to S6BNU a może S6BSU ? Na allegro sprzedaja czesto skrzynie biegów nie podajac numeru i piszą że pasują do roverów 200,400 i 600 a z tego co się orientuje do tych samochodów są różne skrzynie, mimo tego samego silnika. Jak wyglada sytuacja z Hondą ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Znalazlem coś takiego http://allegro.pl/skrzyni...1682766386.html
Czy to jest sensowna oferta ? Tam przypadkiem nie wystaje jeszcze ucięta półoś. Z reguły nie ma problemu z odkręceniem takiej pozostałości ?
Na co zwrócić uwagę przy kupnie używanej skrzyni ?
Jestem z Dolnego śląska, może ma ktoś albo zna miejsce gdzie można kupić taką skrzynie
Też mam HAccord z 2 litrowym diesel'em z 2000 roku i już druga skrzynia do wymiany.. Poprzednio znalazłem od Accorda i niby wszystko ok, ale po raz drugi wysypały się łożyska w miejscu gdzie półoś wchodzi w dyfer.. i teraz dwa pytania
1. Ktoś wie, czemu tak się dzieje, że te łożyska lecą? Czy może to być wina zużytych poduszek pod skrzynią i pod silnikiem?
2. Drugie, znacznie ważniejsze. Przy okazji poprzednich poszukiwań mechanik stwierdził, że w skrzyniach montowanych do Accorda jest inny wysprzęglik czy wybierak i że nie da się przełozyć tego elementu ze starek skrzyni do skrzyni Rovera.. Jak to z tym jest? Nie ukrywam, że ceny skrzyń od Roverów są atrakcyjniejsze znacznie niż od Hondy a i większy wybór jest.. Dysponuje ktoś katalogiem części Hondy i Rovera żeby można było porównać czy są jakieś różnice?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum