Wysłany: Czw Cze 30, 2011 16:56 [R25] Lampka w bagażniku
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
Witam,
chciałbym podłączyć do lampki w bagażniku dodatkowe diody, coś w tym stylu
KLIK, zastanawiam się czy mogę je bezpośrednio podłączyć, pod kable które idą do tej lampki?
pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 16:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja z kolei kupilem druga lampke identyko jak ta po prawej, rozkrecilem boczki, przylozylem ten w ktorym jest fabrycznie lampka (ta strona od ktorej sie wpycha lamkpe) do boczka po lewej - odrysowalem, chwila pilarka i pilnikiem i mialem juz gniazdo w orginalnych rozmiarach pod druga lampke - kable pociagnalem pdo tapicerka i zmostkowalem obie lampki razem - efekt bardzo przywoity i wyglada nieomal fabrycznie
koszt? lampka z allegro za bodaj 5zl + wysylka, troche kabla z odzysku, 30min pracy
ADI-mistrzu, prosta sprawa odkręcasz ten bok tak żebyś mógł się dostać tam ręką. Później albo i wcześniej robisz otwory (pod rozstaw z uchwytu gaśnicy) wiertarka bądź śrubką tą taka ostrą chyba do drewna i skręcasz ten uchwyt na dwie śrubki najzwyklejsze z nakrętką bo na tych wkrętach do drewna się nie trzyma za długo, przetestowane.....
Uproszczę ci trochę szukanie i wytłumaczę jak ja to robiłem.
Do lampki w suficie twojego Roverka ciągniesz dwa kable i w lampce wpiąć sie w wtyczkę.
dalej kabelki ciągniesz tam gdzie chcesz diody i po robocie aby wszystko ładnie zamontować i śmigać.......
I trzyma się dobrze na samej tapicerce? Ja myślałem aby zrobić jakiś stelaż który trzyma się śrub w kielichu, ale jak okazało się że są mocno wkręcone to zrezygnowałem i wożę w koszyku, ale przyznam że tamto miejsce jest jak by wyprofilowane pod taką gaśnicę
trzyma bez żadnego rzeźbienia aby śrubki wpakować i starczy. Te boczki są bardzo sztywne i nic się nie dzieje, a masz racje to miejsce pasuje pod gaśnice
A gaśnica już tam siedzi któryś rok i jest Więc możesz montować....
w moim R200 był i gaśnica tam wisiała a znalazłem go bo u koleżanki w R25 zobaczyłem gdzie szukać
[ Dodano: Sro Lip 13, 2011 14:28 ]
leszczu napisał/a:
Jest pod lewym tylnym głośnikiem nagwintowana dziurka
raczej bardziej z tyłu w stronę lampy
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum