Wysłany: Pią Lip 15, 2011 06:57 [R25]problem ze wskazówkami
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2000
po wyjęciu wskazówek celem zmiany tarczy, włożyłam wskazówki z powrotem na miejsce jednak po zamontowaniu całego panelu z zegarami z powrotem na miejsce i przekręceniu kluczyka tak ja się świecą kontrolki to wtedy wskazówka od obrotomierza i prędkościomierza podnosi się od razu.
Co z tym zrobi i jak to ustawić bo nie zapaliwszy silnika mam od razu 1500 obrotów i 40km/h na licznikach.
Pomocy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 06:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 79 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 08:28
Metodą prób i błędów. Musisz tak pokombinować aż będzie dobrze. Łatwo to sprawdzić przed złożeniem licznika, jak pchniesz wskazówkę /powiedzmy do 5 tys./ a ona sama poleci dalej, to oznacza to, że jest źle założona.
Wskazówki chyba najlepiej wsadzać na włączonym silniku. Czyli odpalasz zimny silnik i wsadzasz wskazówkę od obrotomierza na 1100 obr/min, a prędkościomierza to albo jechać w dwie osoby która jedna z nich trzyma gps i według gps ustawia z jaką prędkością jedziecie, albo robisz to inaczej jedziesz np.: na dwójce i masz równo 1500 obr/min i jakbyś pamiętała ile miałaś wtedy na prędkościomierzu wsadzasz wskazówkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum