Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam serdecznie.
Mam takie pytanie, może trochę dziwne i może was ono śmieszyć.
Czy można wyciąć katalizator w R45 diesel? Zdaje sobie sprawę z tego że wyciąć można wszystko ale czy to nie będzie miało wpływu na jazdę autem? Czy jeżeli wytnę katalizator to nic się z Roverkiem nie będzie dziać niedobrego? Czy to nie wpłynie jakoś na silnik?
Za wszystkie odpowiedzi i sugestie dziękuję z góry.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 11:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wstawię po prostu kawałek rury zamiast kata. Jak pytałem wśród znajomych mechaników to twierdza że do diesla nie ma sensu wstawiać strumienicy bo i tak ona nie będzie spełniała swojej roli.
Jugol i dla Ciebie tez punkcik.
Mój kat. poszedł w skupie za 300 zł, opłaciłem naprawę cięgna wastegate w turbinie, zaspawałem zwykłą rurę, i teraz auto jest nie do poznania! Cos mi się wydaje, że ponizej 12 sek. od 0 do setki dojdzie (btw. 86HP )
_________________ Naucz się gnoju maszynę obsługiwać!
ja też wywalam u siebie katalizator, właśnie zamówiłem strumienice taką jak Jugol ma, kata sprzedam na złom bo na allegro to małe zainteresowanie tym jest
i tak będę do przodu
po wczorajszej nawałnicy mam trochę roboty koło domu ale jak się uporam to biorę się za kata i go wywalam. Ciekawi mnie czy auto będzie dużo głośniejsze po wycięciu kata.
a ile można wziąć za katalizator? Jak patrzyłem ceny w necie to za kata od Roverka nigdzie nie podają.
Też niedawno wycinałem katalizator...wspawałem najzwyklejszą rurę....głośniejszy nie jest w ogóle a zbiera się dużo lepiej. Za katalizator dostałem 260 zł.
Na przeglądzie mogą się czepić tylko jeśli wlezie pod samochód i obejrzy wydech...wyczytałem że po 80 tys. kat w naszych rowerkach i tak nie działa więc kontroli spalin i tak by nie przeszedł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum