Wysłany: Sro Lip 13, 2011 22:59 [R 25 2.0 iDT] Kolejne przeboje z przepływomierzem
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Zakupiłem ostatnio nową przepływkę BOSCH 0 281 002 180 od opla Vectry. Wkład oczywiscie ten sam co w naszych roverkach.
Przełożyłem wkład i osłupiałem....
Samochód jedzie gorzej niż na mojej starej przepływce (którą uważałem za i tak słabą) - już nie wspominając o różnicy na odpiętej.
Czyżby nowa zaplombowana w pudełku okazała się padnięta?
Z drugiej strony pomimo tych samych oznaczeń na przepływce jest tam jeszcze jeden numer u dołu - niektórzy pisali że na końcu tego numeru powinna być jakaś litera np H - na nowej natomiast jest tylko ciąg cyfr -może jednak nie wszystkie przepływki (imo tego samego oznaczenia ) będą współpracować z naszymi R?
I coż o tym sądzicie?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 13, 2011 22:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też tak obstawiam bo chyba mało prawdopodobne że pomimo tych samych oznaczeń, przepływomierz nie działa z naszymi Roverkami
BTW
Korzystając z okazji czy użyczyłby ktoś na chwilę swój przepływomierz dla porównania.
Ktoś z dolnoślaskiego okolice legnicy bolesławca lubina zgorzelaca itp
har0, Cos niestety ostanio jest nie tak z tymi przeplywkami od Opla czy Alfy ponieważ maja cos przekombinowane ze nie działa z Roverkiem.
Kumpel wymienił już na 3 przeplywke z naszej listy i dalej gorzej działa nic na jego starej Anglicy to samo stwierdzili wiec co Bosch porobił ze jakoś nie są kompatybilne już
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 14:10
har0 napisał/a:
Korzystając z okazji czy użyczyłby ktoś na chwilę swój przepływomierz dla porównania.
Ktoś z dolnoślaskiego okolice legnicy bolesławca lubina zgorzelaca itp
Nie widzę problemu, można się zgadać na jakiegoś spota i popróbujesz jak będzie na mojej przepływce, a przy okazji obaczysz jak jedzie Twój R z Mafamem U Cię lżejsza buda- będzie więc rakieta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum