Wysłany: Wto Mar 01, 2011 23:23 [R200 1.4 8V '96] Problem z pracą przerywaną wycieraczek
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1996
Witam, od kupna mojego roverka 214 minął rok. Nabyłem go z pewną wadą. A mianowicie chodzi mi o pracę wycieraczek. Na trybie przerywanym wycieraczka podchodzi do góry, następnie troszkę w dół i się zatrzymuje, po czym po około 2-3s następuje kolejny ruch silnika wycieraczki i zatrzymuje się ona w innym miejscu. Problem nie tkwi jednak tylko w pracy przerywanej. Wycieraczki dobrze działają w trybie ciągłym, czyli po obróceniu dźwigienki o 1 stopień dalej, działają również dobrze w trybie szybszym ciągłym po obróceniu dźwigienki o 2 stopnie dalej. Jest jeszcze jeden tryb pracy wycieraczek, a mianowicie ruch w górę dźwigienki powoduje ruch wycieraczek jednorazowo na czas trzymania dźwigienki w górze. Nie wiem czy tak powinno być czy nie ale gdy puszczę dźwigienkę gdy wycieraczka znajduje się w górze, to zatrzymuje się tam ona zamiast powrócić do położenia wyjściowego.
Proszę o pomoc w doborze możliwych rozwiązań w celu naprawy pracy wycieraczek. Czy wystarczy, że kupię np jakiś przekaźnik na allegro do wycieraczek, czy lepiej oddać do mechanika? Jeśli do mechanika to warsztat powinien się specjalizować w elektryce? Jaki może być koszt takiej naprawy? Jaki może być koszt zakupu odpowiedniego podzespołu w celu naprawy na allegro?
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 23:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum