Ponieważ mam wolną chwilę, to usiadłem i napiszę iż problem został rozwiązany.
Skusiłem się już bardzo dawno temu na zakup używanej sondy po tzw 'taniości' aby zobaczyć czy problem może dotyczyć uszkodzonej sondy lambda. Na allegro używaną kupiłem za 40zł. Od tamtego czasu jazda w korkach i podczas upałów na LPG bezproblemowo.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 09:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 113 Skąd: kielce
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 17:50
Witam wszystkich
dawno mnie tutaj nie było, bo i problemów z autkiem nie miałem, jak również nie na temat ale teraz mam dylemat, gdyż chcę wstawić gaz do mojego roverka 1.1 8v i zastanawiam sie jaki, a raczej chciałbym coś tańszego. kolektor jest ze stali, więc II generacja byłaby ok, tylko jakiej firmy?możecie wypowiedzieć sie coś na ten temat?boję sie tez o silnik, czy wytrzyma, bo z tego co wiem to zagazowane silniki bardziej sie rozgrzewają, a nasze k jest czułe na temperaturę. również przebieg, gdyż 226000 to już trochę duzo, wiec nie wiem jak długo wytrzyma, jednak szczeże to silniczek pracuje elegancko nic sie nie dzieje od ok 1,5 roku, bo jednak staram sie dbać o mojego złomka
pozdrawiam
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 18:25
chyba chcę, bo tankowanie benzynki już mnie rozbraja. za 100zł i robie 270km to dużo za mało!jak pomyśle ze mój ojciec lanosem zgazowanym za 65zł robi 370 km to mnie krew zalewa Robie ok 20- 25tyś rocznie i nie zamierzam na razie sprzedawac autka, a raczej dojeżdzić do końca.
chyba chcę, bo tankowanie benzynki już mnie rozbraja. za 100zł i robie 270km to dużo za mało!jak pomyśle ze mój ojciec lanosem zgazowanym za 65zł robi 370 km to mnie krew zalewa Robie ok 20- 25tyś rocznie i nie zamierzam na razie sprzedawac autka, a raczej dojeżdzić do końca.
To jakoś mało pali ten lanos. Ja mam Lanosa 1.4 i najwięcej co dał radę zrobić na zbiorniku 33l to było 330km a obecnie już tylko 270km (instalacja do wymiany), co i tak jest nieosiągalne dla mojego r200 bo u mnie maks dystans na zbiorniku 33l to 240km (zużycie 30l).
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 12:59
tomo63 napisał/a:
pawel.o83 napisał/a:
To jakoś mało pali ten lanos. Ja mam Lanosa 1.4 i najwięcej co dał radę zrobić na zbiorniku 33l to było 330km a obecnie już tylko 270km (instalacja do wymiany), co i tak jest nieosiągalne dla mojego r200 bo u mnie maks dystans na zbiorniku 33l to 240km (zużycie 30l).
tyle robiłem w drodze do Karpacza jakies 3tyg. temu. Na jednym baku 33l 360-370km, dodam tylko ze lanos jest z 2000r z instalacją fabryczną a przejechał dopiero 101000km a jak z moim roverkiem, wstawiać ten gaz?
tyle robiłem w drodze do Karpacza jakies 3tyg. temu. Na jednym baku 33l 360-370km, dodam tylko ze lanos jest z 2000r z instalacją fabryczną a przejechał dopiero 101000km a jak z moim roverkiem, wstawiać ten gaz?
No to trochę rożnica, bo ten mój jest 2003 też z instalacją fabryczną, ale ona jest już w strzępach i niewiele co tam z niej zostało (mocno zmodowana), a jebo przebieg to ponad 240tys.
Do roverka założyć się opłaci ale wg mne tylko II generację - sam taką mam. spalanie od 9,5 (jazda na dziadka w tracie) do 12-13 litrów (miasto, klima, straty ze świateł i wsio co najgorsze), ale zużycie benzyny zero praktycznie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum