Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Jakiś czas temu kupiłem MG ZS z 2004 (lift), wszystko było pięknie. Ale wczoraj naszło mnie żeby włączyć ogrzewanie, ku mojemu zaskoczeniu nie działa
No to szukam powodu. Przewody są drożne –super. Ale nadal nie grzeje . Wiec zajrzałem w przestrzeń nad pedałami i zauważyłem, że wisi tam wtyczka do której nie ma gniazda. Jest tam też taki ,, drucik” który po przesunięciu włącza ogrzewanie. Zlokalizowałem też wyciek, w przestrzeni za ,, kokpitem sterującym”
Wnioski i hipotezy.
Zanim kupiłem samochód ktoś wymontował sterownik do włączania ciepłego powietrza. Dlaczego. Bo pewnie wyciek pochodzi z nagrzewnicy, a przy włączonym ogrzewaniu strasznie szyby parują i usterka była by widoczna.
Pytania
Co myślicie Czy coś innego może cieknąć Jaka tam jest nagrzewnica, od jakich modeli pasuje?? Gdzie kupić taki sterownik Czy on ma jakąś fachową nazwę itd.??
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 08:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum