Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam ! Aktualnie przechodzę okres (jak większość roverowiczów) z zacinającymi się obrotami. Postępowałem wg. forum - przeczyściłem przepustnicę i silnik krokowy, jednak problem nadal trwa. Razem z mechanikiem grzebaliśmy i on stwierdził, że to uszkodzony czujnik położenia przepustnicy. Najpierw chciałem przeczyścić styki i zobaczyć w jakim stanie są kable (ponieważ to podobno czętso rozwiązuje problem), jednak u mnie nic nie pomogło. Napisałem już na forum czy ktoś nie sprzedaje czujnika, ale zastanawiam się nad tym, czy np. mogę odkupić czujnik z silnika 1.4 16v, kiedy mój to 1.4 8v ? I jeszcze jedno... na czujniku jest pewien numer seryjny (u mnie: MHB10229) - czy ten numer ma jakieś znaczenie przy kupnie czujnika ?
Dzięki z góry za porady !
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 22, 2011 07:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum