Wysłany: Sob Lip 23, 2011 21:46 [R214] Cieknie pod nogami pasażera
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Dzisiaj zaobserwowałem jakiś wyciek. Pod nogami pasażera pojawiła się woda (chyba). Było na tyle ciemno że nie mogłem za bardzo obadać co i jak. Wyczułem tylko że pod schowkiem w pobliżu konsoli biegnie gumowy wężyk który jest pęknięty. Cóż to takiego (od nagrzewnicy?)? I jak to załatać?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 21:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To woda od skraplacza klimy, czy to z niego cieknie nie wiem. Włącz klime zobaczysz czy to stamtąd cieknie. Jak naprawić? nawet zwykłą taśmą izolacyjną, ciśnienia tam nie ma.
Jak chwyciłem ten wężyk to został mi w reku, po prostu się rozleciał. Teraz mam pytanie bo nie zaglądałem pod maskę: wąż ten wychodzi przez przegrodę do komory silnika. Jest on tam gdzieś jeszcze wpięty czy tylko wyprowadzony?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum