Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam. Potrzebuję informacji gdzie mógłbym kupić jaką snakładkę na kierownicę. Moja się już zużyła i jest wyatrta i bardzo mnie drażni, gdyż siedzi w niej brud i jak szoruję po niej to się kruszy. Nowej fajery nie będę wsadzał i pomyślałem o jakimś pokrowcu na kierownicę. Tylko czy sa takie i czy warto? Patrzyłem na allegro ale nie widzę nic dla mnie.
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Lip 07, 2011 23:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 19:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No fajnie byłoby mieć nową kierownicę. Tylko jak ja mam dojechać do warszawy i z powrotem + koszt obszycia jakie 200 zł to będzie 300 zł. Ja mam kierownicę beżową. Przypadkiem jestem czasami w stolicy ale pewni im nie pasuje.Pomyślę o tym.
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 20:55 ]
Dziśbyłem u mechanika i robił mi coś tam (pisałem w innym poście). Koleś ma taki sam samochód jak ja tylko 4 lata młodzy. Jest mechanikiem. Jak mu mówiłem ile wsadziłem przez rok (jakie 4 tyś. licząc klocki, tarcze itp.) ato on mówi że tak nie umie. To auto ma być dla niego a nie on dla auta. Ale jak chcesz jeździć to musisz czasem wsadzić!!!! I to mechanik tak gada, rozbroił mnie:(
jupik [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 07, 2011 20:48
Co do obszycia to zerknij tutaj-
http://www.carsdream.com
Gościu naprawde zna się na robocie,widziałem nie jedną kierke od niego.Sam będe u niego obszywał.
Gościu konkretny napewno się z nim dogadasz
[ Dodano: Czw Lip 07, 2011 21:48 ]
markozalko napisał/a:
Dziśbyłem u mechanika i robił mi coś tam (pisałem w innym poście). Koleś ma taki sam samochód jak ja tylko 4 lata młodzy. Jest mechanikiem. Jak mu mówiłem ile wsadziłem przez rok (jakie 4 tyś. licząc klocki, tarcze itp.) ato on mówi że tak nie umie. To auto ma być dla niego a nie on dla auta. Ale jak chcesz jeździć to musisz czasem wsadzić!!!! I to mechanik tak gada, rozbroił mnie:(
Nie na darmo jest przysłowie że ,,szewc w podartych butach chodzi"
Przepraszam, że nie w temacie obszycia kierownicy ale pokrewny.
Jeżli ktoś szuka mieszków do dźwigni zmiany biegów i ręcznego to polecam tego sprzedawcę
http://cgi.ebay.co.uk/ROV...=item35af00c966 http://myworld.ebay.co.uk...sid=p4340.l2559
Zamawiałem u niego i jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobra skóra i idealna kopia oryginału. Aż sam byłem zaskoczony. Cena jest bardzo atrakcyjna, zwłaszcza, że za komplet.
Wogóle trudno dostać mieszek do recznego w R75, a jak znajdziesz to odbiegają troche kształtem od tego co wychodzi z fabryki. Po założeniu wygląda dokładnie tak jak u sprzedawcy na ukcji.
ja na szybko zeby mnie zdarta kierownica nie irytowała kupiłem takie coś
http://allegro.pl/pokrowi...1665897647.html
w kolorze wnętrza i aż tak źle nie wygląda, i do czasu kiedy na nowo nie obszyje to to musi mi wystarczyć
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
O o takie coś mi chodziło. A pasuje elegancko na kierownicę roverka 75? Kiedyś jak miałem malucha kupiłem taki pokrowiec ale zdjąłem go bo był jakiś gruby i mi przeszkadzał.
[ Dodano: Pią Lip 08, 2011 14:09 ]
A mógłbyś fotkę walnąć na forum z taką kierownicą?
idealnie pasuje ten czarny z trzema wstawkami niby drewna(przynajmniej u mnie, chyba ze masz beżową skóre) wiadomo ze pozostaje część którą nie pokrywa pokrowiec od wewnętrznej strony kierownicy, ale mnie to zbytnio nie przeszkadza, a zbyt gruba kierownica przez ten pokrowiec nie jest dobrze trzyma sie ją w ręce
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Proszę. Tak to wygląda. Kolor jest ciut inny niż skóra ale mi to nie przeszkadza. Na początku trzeba się przyzwyczaić do grubości kierownicy ale po kilkuset km dla mnie lepiej jest niż bez tego.
qrcze szkoda, że nie ma takiej nakładki w odcieniu kierownicy bo sama nakładka wygląda naprawde fajnie
Kolor jest inny bo taki kremowy a skóra jest jakby beżowa, albo odwrotnie, lecz jak dla mnie nie robi dużej różnicy. Wolę to niż obtartą kierownicę, tym bardziej ostatnio jak było gorąco to ta wytarta jakoś mi się kruszyła w ręce. Fuj.
qrcze szkoda, że nie ma takiej nakładki w odcieniu kierownicy bo sama nakładka wygląda naprawde fajnie
To fakt, w kolorze byłaby lepsza.
Idealne byłoby połączenie tej nakładki z taką.
Dopasowana do obwodu i zszyta po wewnętrznej stronie koła, robiłaby wrażenie.
Może spróbuję obszyć taką? 37pln nie majątek. Trzeba tylko podać grubość koła - i tu pewnie lepiej zaniżyć niż podać za dużą. Ściągnąć łatwiej, z nadmiarem nic się nie zrobi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum