Wysłany: Nie Lip 31, 2011 23:06 [R620] Wielkie spalanie.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, uporałem się (również dzięki wam) ze wszystkimi problemami jakich przysparzał mi mój R. Ostatnim ale dość uciążliwym jest jego spalanie po zimie...(bynajmniej wydaje mi sie ze od tego okresu tak jest ) Otóż zatankowałem 20l benzyny i przejeździłem po mieście 60km, po czym wlałem gaz ( po regulacji i regeneracji parownika) za 40zł i zacząłem jeździć na gazie. Ku mojemu zdziwieniu przejechałem 80km i ... gaz się skończył a benzyny została rezerwa...
Gdzie szukać problemu ? Gazownik mówił że sonda "stoi", czy to może powodować aż tak drastyczne spalanie ? I dlaczego równocześnie pali tyle benzyny ?
Ostatnio zmieniony przez ykziwo Pon Sie 01, 2011 12:09, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 23:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam tylko błąd 14, czyli silniczek krokowy, błąd sondy nie występuje ale widziałem na własne oczy u gazownika na komputerze że napięcie sondy stoi w miejscu niezależnie od obrotów... Nie działająca sonda faktycznie może być przyczyną takiego spalania ?
W każdym aucie niedziałająca sonda powoduje zwiększenie spalania.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum