Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.1 Rok produkcji: 2000
Witam wszystkich,mam bardzo poważny problem z moim roverkiem gdyż syn pozbawil mnie ostatnich kluczyków z pilotem czy mogłbym prosić o pomoc jak teraz uzyskać nowy komplet będę wdzięczny za pomoc
Ostatnio zmieniony przez rafek1 Sob Lip 30, 2011 19:24, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 30, 2011 15:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to będzie ciężka sprawa...Sięgnij do dokumentów od samochodu i poszukaj czterocyfrowych kodów. Powinny być dwa. Jeden to kod do odblokowania immo, a drugi to kod kluczyka (ten zazwyczaj na takiej metalowej blaszce jest napisany). Zobacz, czy coś z tego masz...
[ Dodano: Nie Lip 31, 2011 14:18 ]
Tak przyjacielu sprawdziłem dowód ale zapomniałem nadmienić że mieszkam w Irlandii a tu w dowodach niestety nie ma takich informacji więc jeśli możesz to wymyśl jak to rozwiązać lub do jakiego serwisu jechać aby dostać nowy zestaw
Jeśli nie masz żadnych kodów, to pozostaje Ci kupić zestaw składający się z:
- komputera
- centralki immo
- kluczyka(ów)
- pilota(ów)
- stacyjki
- zamków w drzwiach
- zamka bagażnika
- korka od wlewu paliwa
Wszystko z jednego samochodu i o tej samej pojemności silnika. Do tego jeszcze nowa boczna szyba, bo do auta trzeba jakoś wejść.
Problem może być w tym, że Kolega jest za granicą i policzą mu pewnie trochę za te usługi. Moim zdaniem taniej będzie mu kupić zestaw i sobie przełożyć.
Mam podobny problem tylko z modelem Streetwise z 2004 roku. Może wiecie gdzie w Polsce można dorobić kluczyki na podstawie zamka a pilot dograć na komputerze. Mam dwa piloty. Z góry dziękuję.
Kawałek drogi mieszkasz od stolicy, bo tutaj można zrobić bez problemu, ale niestety nie wiem gdzie w okolicach Kielc można piloty dograć, musisz się dopytać.
Kluczyk można dorobić raczej w każdym warsztacie ślusarskim na podstawie bębenka zamka.
Tak jak pisałem, najlepiej z tylnej klapy go wykręcić i z nim pójść.
rafek1, spróbuj skontaktować się z użytkownikiem Tacowski lub krzych1. Przeczytaj przedtem ten wątek. Dotyczy co prawda R416, ale być może rozwiązanie będzie podobne.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum