Wysłany: Sro Sie 03, 2011 11:37 [Honda Accord] Problem ze wstecznym i piątką
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam accord 2.0 tdi i problem z biegami ZNOWU.
Gdy ją kupiłem to pewien mechanik mi rozwiązał problem z biegami gdyż wtedy nie mogłem wbić 5, gość twierdził że coś tam wytoczył i założył ale nie chciał się przyznać co. Po tej operacji nastąpił spokój na ok 1.5 roku do momentu gdy nie mogłem wbić żadnego biegu gdyż urwało się cięgno, to mogę zrozumieć inny mechanik mi to zespawał i wszystko super 5 wsteczny działa fajnie, minęło pół roku a tu znowu problem z 5 i wstecznym już wyczuwam jakieś oporu przy wbijaniu a żeby wbić 5 to muszę robić zamach prawie do prawych drzwi.
Także problem się pogłębia.
Lewarek jest dosyć luźny ale jeśli spojrzeć na niego to widać jaki bieg mam przykładowo 1 3 5 czy nawet wsteczny.
I co zrobić z tym fantem ?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Sie 03, 2011 12:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 11:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 19:38
Ja bym zaczął od zerknięcia pod auto. Ten wodzik to straszna lipa i najlepiej go przerobić tak jak zrobili to angole. W tym temacie masz co i jak - u mnie działa od roku bez żadnych zastrzeżeń:
http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#526574
Pomógł: 67 razy Dołączył: 13 Lis 2001 Posty: 1096 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 20:20
Właśnie to co jest opisane w artykule to typowa przypadłość. Diesel z racji swojego klekotania są bardziej podatne na to. Ja poszedłem trochę inną drogą niż ta opisana w artykule ze strony ale przy lewarku również podspawałem dwie nakrętki, a zamiast reanimować krzyżak (który już kiedyś raz musiałem spawać) postanowiłem załatwić to w sposób "angielski" - efekt można oglądać na załączonych filmach na YT.
Wiem wiem, też mi się wydawało że polonezów jest pełno na szrotach ale nie jest tak prosto przynajmniej w mojej okolicy chyba Ci co mieli złomować poldka to już to zrobili
Na allegro wołali po ok 50 zł. i to za używkę tak postawiłem sobie za cel że gdy znajde za 70 zł to kupuje nowy akurat było za 80 to wziąłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum