Wysłany: Pon Sie 08, 2011 13:12 [R416] Poznań - Rover na części.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam.
Musze zrobić "szybką akcje" w czwartek wyjeżdżam na wakacje (trasa ok 400km w jedną stronę) a mam przetartą "plecionkę" od wydechu i dziurkę na załamaniu rury kolektorowej (portek). Auto chodzi przez to jak traktor co jest szczególnie uciążliwe przy prędkości nazwijmy to "trasowej"
Stąd moje pytanie, ma ktoś, albo ma namiar na kogoś kto w Poznaniu ma Rover 400-416 na części? Dokładnie potrzebna rura pomiędzy katalizatorem a kolektorem wydechowym.
Ewentualnie może być sklep gdzie dostanę ów część od ręki, ja niestety nie znalazłem takowego więc zadowolę się używką.
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam przetartą "plecionkę" od wydechu i dziurkę na załamaniu rury kolektorowej (portek)
Każdy lepszy tłumikarz Ci to zrobi od ręki.
Nowa plecionka z montażem w Wawie kosztuje koło 120 zł (przynajmniej tam gdzie ja zwykle robię), a zaspawanie portek pewnie ze 30 zł - takie zaspawanie powinno spokojnie na kilka-kilkanaście tys. km starczyć.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
edit:
A zaspawanie też jest OK, ja mój tłumik pospawałem 2 lata temu i jeżdżę
Plecionke też wymieniałem, mechanik nie mówił skąd wziął, od ręki wymienił.
To już było spawane i nie da rady znowu tego zrobić. Chodzi o to że nikt mi tego w tak krótkim terminie nie zrobi, dlatego chce całą część żeby mógł sam zrobić Na pewno wygląda jak ta na podanym przeze mnie zdjęciu.
Tak apropo po co mam zadowalać się półśrodkami skoro za tą samą cenę mam nową rurkę
Tak apropo po co mam zadowalać się półśrodkami skoro za tą samą cenę mam nową rurkę
Jasne. Sądziłem, że skoro pytasz, to nie ma zamienników.
Ja tak robiłem w R600, bo ceny, które wtedy usłyszałem były drastycznie różne od takiej naprawy.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum