Wysłany: Wto Sie 09, 2011 15:24 [R220] Problem z odpaleniem po małym spięciu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, mam mały problem ze swoim Roverkiem. W trakcie odkręcania klemy plusowej z aku przypadkowo dotknąłem kluczem obudowy komputera silnika, potem uslyszalem lekkie pyknięcie po drugiej stronie komory silnika i od tej pory nie mogę odpalić auta. Nie pokazuje się również kontrolka podgrzewania świec.
Za wszelkie rady będę wdzięczny[/b]
Ostatnio zmieniony przez arczi Wto Sie 09, 2011 18:37, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 15:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Spalona masa w komputerze. Polacz obudowe kompa z innym punktem masy i zobacz, ze wtedy odpali Pewnie jeszcze jakis duzy bezpiecznik - posprawdzaj.
lecę sprawdzić masę, bezpieczniki wszystkie OK
[ Dodano: Wto Sie 09, 2011 16:38 ] xtek, zrobiłem tak jak mówiłeś i zadziałało, dzięki serdeczne i "pomuk" dla Ciebie, powiedz mi jeszcze tylko czy kabelek bezpośrednio z aku do obudowy kompa będzie dobrym rozwiązaniem?
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 15:43
Cytat:
xtek, zrobiłem tak jak mówiłeś i zadziałało, dzięki serdeczne i "pomuk" dla Ciebie, powiedz mi jeszcze tylko czy kabelek bezpośrednio z aku do obudowy kompa będzie dobrym rozwiązaniem?
Mozesz zostawic kabelek, tylko dla bezpieczenstwa jakis grubszy troche. Juz widzialem kilka Roverkow, ktore wlasnie tak mialy to rozwiazane - dosc powszechny problem Innym rozwiazaniem jest przelutowanie sciezki masy wewnatrz komputera, ale za to zaplacisz pewnie ze 100-150zl, chyba ze masz jakiegos znajomego fachmana
xtek, zrobiłem tak jak mówiłeś i zadziałało, dzięki serdeczne i "pomuk" dla Ciebie, powiedz mi jeszcze tylko czy kabelek bezpośrednio z aku do obudowy kompa będzie dobrym rozwiązaniem?
Mozesz zostawic kabelek, tylko dla bezpieczenstwa jakis grubszy troche. Juz widzialem kilka Roverkow, ktore wlasnie tak mialy to rozwiazane - dosc powszechny problem Innym rozwiazaniem jest przelutowanie sciezki masy wewnatrz komputera, ale za to zaplacisz pewnie ze 100-150zl, chyba ze masz jakiegos znajomego fachmana
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum