Wysłany: Nie Lip 31, 2011 15:16 [ MG F ] gdzie mogę dopompować zawieszenie
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich forumowiczów. Od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem ładnego MG F. Niestety autko cierpi na jak mi się wydaje częsty u nich problem mianowicie "opadło" na zawieszeniu. Zaznajomiłem się już z tym tematem na forum i w zasadzie chciałbym tylko spytać czy ktoś z Was wie gdzie w Poznaniu jest warsztat, który by mi pomógł go podnieść lub też istnieje druga opcja, jeden z kolegów widziałem wytwarza samodzielnie pompki, którymi można go samemu sobie podnieść. Czy była by możliwość zakupu bądź pożyczenia za opłatą takiego sprzętu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam wszystkich, Kiazio
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 15:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Napisz do lukasz07 - on posiada i udostępnia sprzęt - ale do Radomia masz trochę daleko. Na pewno jednak wyjdzie taniej niż do Warszawy i pompowanie i Mariusza
Zadzwoń do obu poniższych warsztatów - w którymś z nich mogą mieć pompkę do zawieszenia.
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 08:08 [ MG F ] gdzie mogę dopompować zawieszenie
Dzięki bardzo kolego, co prawda dodzwoniłem się do tamtych ale nie mają już pompek. Ale ten jeden mnie skierował do serwisu w Komornikach, w sumie nie daleko i koszt też nie przeraża bo 360zł za całość z olejem. Muszę tam podjechać i zobaczę co mi powiedzą. Dam znać jak załatwię
byłem w Komornikach i mi do pompowali. Trwa to 20 minut ale niestety kosztuje jak pisałem 90zł od koła. A tu wrzucam fotkę jak wygląda mój po do pompowaniu Sorry za jakość zdjęcia ale lepsze nie chciało wejść
No opone musisz miec nieźle wysoki profil bo wygląda jak balon a to 16stka jest Powiedzieli Ci na ile to starcza? tzn za jaki czas opadnie Ci znów tak jak miałeś? masz foto przed podniesieniem? bardziej o to mi chodziło bo chciałem porównać do swojego bo mój też chyba za nisko leży
p.s jak właściwości jezdne po pompce? lepiej sie jezdzi?
p.s 2 Mad, powiedz mi bo Ty jeździsz na 16" z profilem 40, chce włożyć ten sam zestaw do mnie, wrzucam tu fotke mojego MGF na 15stkach, jak myślisz wejdą 16stki? czy raczej najpierw na pompke?
No szczerze powiem to jak sie jezdzi tym autem najmniej mi sie podoba mozliwe ze wszystko uratowałoby podpompowanie, ale delikatne bo seria wygląda jak off road
oczywiscie że wejdzie, ale mozesz troche podnieść, w MGF 1.8 120KM 215/40 z przodu nie miesci się w nadkolach i lekko trze przy skrajnym manewrowaniu np. na parkingu, ale mnie to nie przeszkadza jakoś szczególnie
Jak coś to bywam w Poznaniu, mogę przyjechać z pompką. Ale jak ja pompowałem MGF to brałem tylko za 2 strony, a nie za 4 koła
jak coś to 665 03 61 62, Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum