Wysłany: Pią Sie 12, 2011 13:12 [R620 Sdi] Samochód... trzeszczy
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Na początku myślałam, że to w radiu jakieś trzaski. Jednak gdy wyłączyłam, słychać, jak deska rozdzielcza lekko trzeszczy, skrzypi. Czy to może być objaw kończacych się przegubów?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 13:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie są to jakieś uciążliwe trzeszczenia, po prostu materiał z którego jest wykonana deska rozdzielcza (plastik, materiał drewnopodobny) w czasie wjeżdżania na nierówności lekko trzeszczy, jakby ktoś go lekko wyginał w jakimś miejscu. Nie wiem, czym to jest spowodowane.
Eee... nie jest tak źle. Może trzeszczy, bo ktoś rozbierał i źle poskładał? Zwykle na łączeniach były przyklejane tasmy z jakiejś tkaniny, które eliminowały to trzeszczenie. Może przy rozbieraniu zostały zerwane bo klej już słabo trzymał?
Moj nie trzeszczy, poza czasami lekko rezonującym mocowaniem w zagłówku pasażera, które wystarczy też pewnie czymś podkleić i będzie cicho Leń jednak zawsze wygrywa...
Nie. Jedynie w zimie, z samego rana jak czasami zaparkuję na częściowo na krawężniku to może lekko, ale po pierwszym przejechanym kilometrze przestaje. Bardziej mnie wkurza szum opon, głośne zawieszenie, głośny silnik, szum powietrza przy wyższych prędkościach itd
mozna spróbować sprayem silikonowym psiknąć w szczeliny miedzy plastikami ... w R200 trochę pomogło no i posprawdzać czy wszystko podokręcane oczywiście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum