Ale mówisz teraz o sprzęgle od Freelandera z 1.8i czy o sprzęgle do MGFa tej samej marki co sam sprzedajesz do Landka?
Bo choć silnik dokładnie ten sam, to sprzęgła różne u nas 220mm a tam 228mm
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
Ale mówisz teraz o sprzęgle od Freelandera z 1.8i czy o sprzęgle do MGFa tej samej marki co sam sprzedajesz do Landka?
Bo choć silnik dokładnie ten sam, to sprzęgła różne u nas 220mm a tam 228mm
Sprawdziłem, masz rację ma 228mm - to do MGF i Rovera nie podpasuje ? Łożysko pewnie takie samo, a docisk wydaje mi się że będzie pasował
w Trophy bylo na pewno wieksze sprzegło, a skrzynia ta sama, wiec moze bedzie pasować, ale nie lepiej kupić takie które na pewno pasuje? nationala?
W Trophy, podobnie jak i w TF160 i ZR160 jest tarcza 215mm. W kwestii B&B wiem, od klientów aby nie brać, bo szarpie. Podobnie jak i sprzęgieł Valeo.
W Kwestii rozrządu, to faktycznie trzeba być odważnym aby wsadzać byle "gówno" do rozrządu.
A sprzęgło firmy QH niby angielskie
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 12:16
minimaniak napisał/a:
Tomi napisał/a:
Mad napisał/a:
w Trophy bylo na pewno wieksze sprzegło, a skrzynia ta sama, wiec moze bedzie pasować, ale nie lepiej kupić takie które na pewno pasuje? nationala?
W Trophy, podobnie jak i w TF160 i ZR160 jest tarcza 215mm. W kwestii B&B wiem, od klientów aby nie brać, bo szarpie. Podobnie jak i sprzęgieł Valeo.
W Kwestii rozrządu, to faktycznie trzeba być odważnym aby wsadzać byle "gówno" do rozrządu.
A sprzęgło firmy QH niby angielskie
Nie wiem jak teraz (przy obecnej globalizacji wszystko się miesza) ale kiedyś dociski były słabe a okładziny Valeo (co też dobrze nie wróżyło). Podobno jakiś czas temu QH wykupił AP... ale ile w tym prawdy i czy to to samo, co szło na pierwszy montaż??
To w takim razie które sprzęgło jest takie samo jak Trophy?
Z tego co widzę National, Valeo pasują i jak już to miałem kiedyś wsadzać National'a, bo jest w dość dobrej cenie..
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 15:38
T-RoX napisał/a:
Tomi napisał/a:
Mad napisał/a:
W Kwestii rozrządu, to faktycznie trzeba być odważnym aby wsadzać byle "gówno" do rozrządu. To w takim razie które sprzęgło jest takie samo jak Trophy?
215mm. Chyba we wszystkich wersach jest to samo sprzęgło... również 1.6.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum