witam, mam pewien problem, posiadam rovera 75 v6 2.0. dzisiaj zauwazylem ze nie wylacza mi sie wentylator, chodzi caly czas, dopiero jak wylacze silnik to wentylator przestaje chodzic. jaka moze byc tego przyczyna?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 19:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam, posiadam rovera 75 2.0 v6, bylem przed chwila na diagnostyce i pokazalo mi ze mam uszkodzony czyjnik temperatury wody, pokazuje ze jest caly czas ponad 100stopni i wentylator chodzi caly czas. mam problem z lokalizacja tego czujnika czy ktos moze mi napisac gdzie on sie znajduje, bo nie znalazlem nic pewnego na forum
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
wymienilem czujnik temperatury i nadal wentylator sie nie wylacza, wczesniej jak robilem wentylator wymienili mi te przekazniki co sa w wentylatorze co odpowiadaja za biegi. czy moze to byc wina tych przekaznikow ze wentylator sie nie wylacza? jakie powinny byc orginalne przekazniki moze to jest winna ze sa inne niz powinny
może przetarł ci sie kabel idący do tych przekaźników, ja tak miałem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
wymienilem czujnik temperatury, przekazniki w wentylatorze, przejrzalem kabelki i nadal wentylator nie chce sie wylaczyc, normalnie juz mi rece opadaja, a jak pojedzie sie do jakiegos elektryka to sie boi zajrzec pod maske bo to rover"( paproki pierdzie....) ma ktos jeszcze jakis pomysl. moze ktos zna w lodzi jakiegos dobrego speca od tych spraw. tylko nie tego ze Starorudzkiej i Czerwonych makow bo to zlodzieje sa, ale jak nie bedzie wyboru to serwis na starorudzkiej zostanie gdzie mnie puszcza z torbami
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 54 Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 17:30
sopel86lodz napisał/a:
wymienilem czujnik temperatury, przekazniki w wentylatorze, przejrzalem kabelki i nadal wentylator nie chce sie wylaczyc
no to pozostaje sam wentylator, sprawdź szczotki. Nie wiem czy tu gdziś na forum o tym czytałem w tym jakże obszernym temacie "wentylator", że ktoś miał taki przypadek że szczotka sie całkowicie wytarła i kabelek robił zwarcie i wentylator chodził cały czas.
wymienilem czujnik temperatury, przekazniki w wentylatorze, przejrzalem kabelki i nadal wentylator nie chce sie wylaczyc
no to pozostaje sam wentylator, sprawdź szczotki. Nie wiem czy tu gdziś na forum o tym czytałem w tym jakże obszernym temacie "wentylator", że ktoś miał taki przypadek że szczotka sie całkowicie wytarła i kabelek robił zwarcie i wentylator chodził cały czas.
szczotki wymieniane jakis miesiac temu:/
[ Dodano: Sob Sie 13, 2011 17:49 ]
a zapomnialem dodac ze zauwazylem wyciek plynu kolo tego czujnika i chyba tam znajduje sie termostat czy zle dzialajacy termostat moze byc powodem ze wentylator chodzi caly czas ?
[ Dodano: Pią Sie 19, 2011 13:26 ]
problem rozwiazany, przyczyna ciaglej pracy wentylatora byl niesprawny termostat. Wymienilem termostat i 2 rurki ktore byly pekieta i teraz wszystko dziala.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum