Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 19 Skąd: Złotniki kujawskie
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 15:58 [R420] nie gaśnie silnik
Typ: D Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
witam. tak jak w temacie opisze co się stało rozładował się akumulator więc naładowałem odpaliłem auto wszystko ok. problem NIE MOGĘ ZGASIĆ SILNIKA NAWET GDY WYJMĘ KLUCZYK ZE STACYJKI SILNIK PRACUJE POMOCY!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez wkn Pią Sie 12, 2011 16:22, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sie 12, 2011 15:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Na pompie wtryskowej jest taki elektrozawór odcinający paliwo. Jeśli się zawiesił w pozycji otwartej to auto nie zgaśnie. Jeśli silnik pracuje normalnie to obstawiam właśnie ten zawór.
Miałem podobne objawy przy problemie z masami, ale to było łatwe do zgiagnozowania bo cała elektryka wariowała. A tutaj nic kolega takiego nie pisze, ale może...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 19 Skąd: Złotniki kujawskie
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 09:42
Problem rozwiązany okazało się że przyczyną był immobilajser auto próbowałem odpalić przy aktywnym alarmie (wyła syrena) silnik załapał po czym zgasł i problemy odeszły jak ręką odjął. Dziękuje wszystkim za chęć pomocy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum