Wysłany: Czw Sie 04, 2011 18:09 [MG ZR 2.0] muł na niskich obrotach przy zmianie z 1 na 2
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam od tygodnia mój MG ma dziwną przypadłość: Opisze to w skrócie jak wygląda problem.
Odpalam auto cofam z garażu, wbijam 1 i ruszam dodaje gazu i 2 bieg dodaje gazu i samochód przyspiesza jakby nie chciał, praktycznie stoi w miejscu obojętnie ile nie dodam gazu a od 1500obr/min w gore wszystko ok.
a najlepsze ze to się dzieje tylko przy pierwszym ruszaniu później jedzie normalnie na wszystkich przełożeniach przy rożnych obrotach i prędkościach.
gaszę auto i jak odpalam to to samo
Czy ktoś miał podobna awarie
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 18:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak wszystkie filtry były wymieniane jesienią 2010!!!
W sobotę miałem czas, dokładnie sprawdzałem.
I sprawa wygląda tak ze nie muszę jechać i zmieniać z 1 na 2 na luzie tez jak dodam gaz do dechy to tez go muli a od 1500tys jakby się odblokowywał i wtedy z wydechu wystrzeliwuje czarny dym[ 1 sekunda] i potem już działa i jeździ normalnie nie kopci itp do następnego odpalenia;d;p
on jest podciśnieniowy, elektrycznie to jest sterowane ciśnienie co do niego dochodzi wykręć i wyczyśc najlepiej nitro rozpuszczalnikiem bo sie lekko przycina
Witam
Nabyłem niedawno MG ZR 2,0 Disel i zaniepokoiło mnie brak przekaźnika i dwóch bezpieczników pod maską. Wiecie może czy to jest normalne czy powinienem to uzupełnić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum