Wysłany: Wto Sie 16, 2011 18:30 [R200]Problem z przednimi wycieraczkami na 1 biegu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam !
Wiem, że ten problem był tyle razy przerabiany.
Wycieraczki na 1 biegu zatrzymują się w połowie. W ogóle, działają jak chcą. Na 2 i 3 działają poprawnie.
Rozebrałem silniczek. Okazało się, że jedna z blaszek jest starta i trochę krótsza. Dolutowałem brakującą część do długości jak ta obok. Wszystko złożyłem, ale problem nie zniknął.
Przeczytałem wszystkie tematy na forum i wszyscy pisali tylko, że to jest wina wyłącznie tych blaszek.
Teraz nie mam pojęcia, gdzie może być jeszcze problem.
Pomóżcie
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 18:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Stosowałem się według zaleceń i zdjęć z poprzednich forach.
Czy przy składaniu ma znaczenie, jak ustawiona jest tarcza po której poruszają się te blaszki?
Odgiąłem, przy skręcaniu było czuć, że dotykają tej tarczy.
[ Dodano: Sro Sie 17, 2011 19:43 ]
Dzisiaj jeszcze raz rozebrałem silniczek. Usunąłem stary smar z tarczy i uzupełniłem nowym. Blaszki jeszcze bardziej podgiąłem, a styki przeczyściłem papierem ściernym. No i w końcu zaczął działać prawidłowo. Chodzi jak ta lala.
Silniczek nawet udało mi się odkręcić bez odkręcania podszybia. Potrzeba tyko trochę wprawy.
Dzięki.
Temat zamknięty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum