Wysłany: Sob Sie 20, 2011 12:45 [Rover 620 SDi] Pytanie dotyczące pewnego złącza
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam, przeglądam forum już sporo czasu, widzę, że dużo rzeczy można się z niego (czyli od Was ) dowiedzieć... Zarejestrowałem się ponieważ mam pytanie dotyczące tego co jest na tym zdjęciu:
Orientuje się może ktoś do czego służy to złącze? Znajduje się pod kolumną kierownicy, nad pedałem sprzęgła... Mam w nim zwarcie, po przekręceniu kluczyka, po około 4 sekundach zaczyna się stamtąd wydobywać dym, przewód wchodzący do tego cuda grzeje się do czerwoności (izolacja już się stopiła)...
Wie ktoś może do czego służy to złącze?
edit:
Właściwie to zwarcie idzie chyba gdzieś dalej, bo zauważyłem, że przewód dochodzący do tej kostki jest stopiony cały, oprócz 1 cm przed tą kostką, która też nie jest nadtopiona... ale i tak ponawiam pytanie: do czego mogą dochodzić przewody wychodzące z tej kostki?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 12:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum