Wysłany: Wto Sie 31, 2010 19:16 [R416] Demontaż podsufitki
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam wszystkich klubowiczów.
Nabyłem drogą kupna R416 Si z 97 z odklejoną podsufitką. Przeszukałem forum i znalazłem informacje o tym jak wymienić materiał na podsufitce ale czy ktoś może napisać krok po kroku jak zdemontować starą podsufitkę, co i w jakiej kolejności, na co uważać żeby nie dodać sobie roboty niepotrzebnymi uszkodzeniami?
dzięki
pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sie 23, 2011 15:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 19:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tu masz napisane co krok po kroku odkręcać
http://forum.roverki.eu/v...ight=podsufitka
radzę uważać na plastikowe osłony słupków a bardziej na ich zatrzaski bo można je połamać,trzeba je zdejmować powoli bo na chama to będzie coś połamane
Witam ostatnio i mnie dopadł problem z odklejająca się podsufitką.
Wymieniłem ją sam, kupując materiał cięty z metra(kolor identyczny z fabrycznym) oraz klej do podsufitki. Dołączam zdjęcie na którym zaznaczyłem wszystkie elementy podtrzymują podsufitkę na miejscu.
Nie che zakładać osobnego tematu więc się podpinam mam 400 w sedanie i tu jest problem bo odkrecic to pikuś zejdzie z 2 godzinki ale sie uporam a jak ją teraz wydrzeć ? przez bagola się nie da, czy kombinować przez drzwi czy przez tylne siedzenia i klapę bagola ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum