Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2002
witam !
posiadam MG ZT-190 2,5 litra v6 benzyna,
pytanie jaki optymalnie powinien byc tam akumulator
autko kupilem z VARTA 12 V 340 A 70 Ah DIN 570 A EN/SAE i jest padniety a nie idzie kupic takiego samego pozatym nie wiem czy byl on odpowiedni do tego auta
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 12:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja już od kilku lat kupuję akumulatory u jednego sprzedawcy.
Po około czterech latach aku pada i kupuję następny i tak na dwa samochody od 10 lat.
Rover-ka mam ponad dwa lata czyli jeszcze dwa i padnie.
Nie patrzę na producenta, po prostu kupuję pasujący do samochodu.
Jeszcze nie było zimy żebym miał problemy.
75Ah, gabarytowo odpowiedni i tyle.
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 11:38
Akumulatory są produkowane w trzech poziomach przeznaczenia. Pierwszy,standard, do aut z klasyczną nieskomplikowaną instalacją ( np. Bosch Silver S3, Centra Standard ), drugi poziom to aku o wydłużonej trwałości z reguły wykonane w technologii wapniowej (np. Bosch Silver S4, Centra Plus ) i trzeci , klasy premium , do aut z dużą liczbą dodatkowych układów ( np. Bosch Silver S5, Centra Futura ). Najlepsze są dla nas z trzeciego poziomu , ale można też z drugiego , zależy od kasy ).
W takim razie najprawdopodobniej skuszę się na tego BOSHa.
Mam jeszcze takie pytanie, czy opłaca się kupować używkę ? znajomy mówił, że może załatwić taki z jakiś przywożonych aut z niemiec za ok 70 zł. Jest jakikolwiek sens bawić się w coś takiego ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum