Wysłany: Nie Sie 21, 2011 13:31 [civic 2.0itd] prośba o parę fotek wskaźnika temp. ;)
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam,
jak w temacie, jak macie możliwość podrzućcie parę fotek wskaźnika temp, w chwili gdzie silnik jest dobrze nagrzany chodzi o silniczek dieselka tdi (sdi, jak kto woli;) )
od pewnego czasu zwiększyło mi się zużycie ropy... niby niewiele... bo 0,3~0,4l/100km a stylu jazdy zbytnio nie zmieniałem.... za to zmieniłem opony na te bardziej eko (nokian i3) i jakiś czas temu ledy dołożone a mimo to spalanie w górę... olej zmieniony, filtr oleju i powietrza.... termostat wymieniany ostatnio był.... więc wątpię że to w sumie jego wina bo problem jest od pół roku (tak po zimie). ciśnienie w oponach jest ok ale jakby autko miało ciut mniej mocy... ale to może złudne wrażenie bo do setki te ok 11s miało...
tak więc jakbyście przy okazji migli komurczakiem pyknąć fotunie to byłoby fajnie
z góry dzięki
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 13:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeszcze uściślijcie co to znaczy bo niedawno był taki problem, że ktoś za skalę traktował tylko białe pole
A tam kawałek skali chyba jest jeszcze na czerwonym.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 350 Skąd: Kozienice
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 06:17
Tak wygląda walnięty czujnik temperatury na deskę (może być też uszkodzony termostat),zdjęcia sprawnego w tej chwili nie posiadam
Powiedzmy że jest 1/3 skali na rozgrzanym silniku.
_________________ Porażka jest szansą na to,aby zacząć jeszcze raz-inteligentniej...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum