Wysłany: Sob Sie 27, 2011 14:50 [R420] Dziwna praca silnika
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Jak w temacie może mi ktoś przybliżyć jakie są objawy tego iż nastawnik pompy się kończy? bo ostatnio Rover się dziwnie zachowuje, tzn. silnik pracuje głośniej wyraźnie twardo, obroty głupieją, i na biegu jałowym się dusi trudno ruszyć bez gazu, kiedy dodaje gazu zapala się check engine i auto nie przyspiesza, a jak już zacznie przyspieszać to w okolicach 3000 rpm odcina paliwo i auto potrafi zgasnąć, dziwnym faktem jest to że po dłuższym postoju wszystko wraca do normy a potem jak się nagrzeje sytuacja się powtarza. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Raftek Sob Sie 27, 2011 15:28, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 14:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdzałem błędy i wyskoczyło tylko 34 i standardowe 12 czyli wydaje mi się że powalił się kąt wtrysku, być może coś z paskiem od pompy się stało po skasowaniu błędów jest ok póki co, a zrobiłem już z 30 km, może stąd zmiana kąta wtrysku gdyż pasek jest już luźniejszy w poniedziałek wymieniam oba paski, miałem wczoraj ale nie zamówili towaru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum