Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam. Jestem w trakcie wymiany rozrządu i mechanik stwierdził że spręzyny przy napinaczu paska rozrządu oraz paska balansującego są "rozciągnięte" i trzeba je wymienić. On może co prawda je zostawić ale zrobi na na moja odpowiedzialność ponieważ może nie być tak dobrego napięcia. Czy istnieje taka możliwość żeby te sprężyny się rozciągnęły. Jeżeli tak to gdzie można je kupić? Z góry dziękuje za odpowiedź.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 20:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zmień lepiej mechanika! Powiedz mu żeby wymienił całe napinacze a nie tylko sprężyny! wątpię żebyś dostał gdzieś same sprężyny, radziłbym się stosować żadnych półśrodków tylko wymienić napinacz na nowy, tak jak to się powinno robić przy zmianie rozrządu
Dziękuję za odpowiedzi. Ja mam kupione napinacze jednego i drugiego paska, nie napisałem tego wcześniej mój błąd. Tylko, że właśnie podczas ich wymiany mechanik stwierdził że te sprężyny są zbyt luźne. Czyli twierdzicie że nie ma się co obawiać i je zostawić. Czy jednak szukać po serwisach (myslicie że w serwisie Hondy mogą mieć coś takiego?)
Ja mam kupione napinacze jednego i drugiego paska, nie napisałem tego wcześniej mój błąd. Tylko, że właśnie podczas ich wymiany mechanik stwierdził że te sprężyny są zbyt luźne. Czyli twierdzicie że nie ma się co obawiać i je zostawić.
Trudno rozszyfrować zwrot "zbyt luźne".
Moim zdaniem jak są nowe to zakładać i tyle.
W serwisie znajdziesz.
Cen dokładnie nie pamiętam, ale policz wszystko razy dwa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum